FOLLOW US: facebook twitter

4,9 εκατ. ευρώ στο λιμάνι της Κυλλήνης – Παρουσίαση του έργου από Κατσιφάρα

Ημερομηνία: 30-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020»

 

Το λιμάνι της Κυλλήνης, βασικός πόλος των ακτοπλοϊκών συνδέσεων μεταξύ Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, γίνεται ασφαλέστερο και περισσότερο λειτουργικό με την δρομολόγηση σειράς έργων αναβάθμισης που ανήγγειλε χθες  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης.

Ειδικότερα, ο κ. Κατσιφάρας ανακοίνωσε ότι την περασμένη Δευτέρα υπεγράφη η πράξη τελικής ένταξης του έργου «Συμπληρωματικά έργα προστασίας και λειτουργικότητας του λιμένα Κυλλήνης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2010» με συνολικό προϋπολογισμό 4.932.000 ευρώ και δικαιούχο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

«Δεν λέμε λόγια, κάνουμε έργα», είπε ο κ. Κατσιφάρας στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου επισημαίνοντας ότι μαζί με την προωθούμενη παρέμβαση στο λιμάνι του Κατακόλου τα δύο λιμάνια της Ηλείας αναβαθμίζονται και βελτιώνουν την εικόνα και τη λειτουργικότητα τους. «Στην Κυλλήνη προχωράμε σε μια μεγάλης κλίμακας παρέμβαση με γνώμονα την ανάγκη το λιμάνι να γίνει πιο ασφαλές, επεκτείνοντας τον κεντρικό του Μώλο κατά 130 μέτρα ενώ, παράλληλα, καλύπτουμε ανάγκες και στις χερσαίες λιμενικές εγκαταστάσεις με την αποπεράτωση του δαπέδου κυκλοφορίας στο χώρο που δημιουργήθηκε μεταξύ του κρηπιδώματος κρουαζιεροπλοίων και του Μώλου έτσι ώστε να γίνεται με ασφάλεια η κυκλοφορία στο  χώρο αυτό», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Το έργο περιλαμβάνει δυο υποέργα. Το πρώτο αφορά την επέκταση του υφιστάμενου Μώλου κατά 130 μέτρα περίπου με σκοπό την προστασία του λιμένα από βόρειους και βορειανατολικούς ανέμους. Το δεύτερο αφορά την  αποπεράτωση των εργασιών στη βόρεια προβλήτα του λιμένος Κυλλήνης με κατασκευή λιμενικών δαπέδων βαρέως τύπου προκειμένου να επεκταθεί ο χώρος ελλιμενισμού.

«Το λιμάνι της Κυλλήνης γνωρίζουμε όλοι πόσο σπουδαίο ρόλο έχει στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις με την Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά. Αλλά και πόσο σπουδαίο ρόλο έχει στην οικονομική ανάπτυξη όλης της Ηλείας, στις μεταφορές, στο εμπόριο και στον τουρισμό», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος στην τοποθέτηση του δήλωσε ικανοποιημένος για την εξέλιξη και επεσήμανε ότι η Ηλεία στηρίζει μεγάλο μέρος για την ανάπτυξη της «στην θάλασσα με τον τουρισμό που μας φέρνει και στην αγροτική παραγωγή. Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης αποτελεί πόλο και για τους δύο άξονες ανάπτυξης. Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια από την Περιφέρεια και σε συνεργασία με τον Δήμο σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα της για την Ηλεία. Το χαμόγελο του δημάρχου λέει πολλά. Νομίζω πως πρέπει να εξάρουμε τη συνεργασία που υπάρχει με το δήμαρχο και έχει φέρει αποτελέσματα. Ο  Περιφερειάρχης θα εξαγγείλει και άλλα πράγματα. Ο δήμος και η Περιφέρεια βλέπουν τα ζητήματα και δίνουν αποτελέσματα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Έχει φτάσει η ώρα των απολογισμών και δεν είναι μόνο θετικός εδώ, είναι ενθαρρυντικός. Χωρίς σχέδιο, προγραμματισμό και απτά αποτελέσματα, η ανάπτυξη δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Θέλει δουλειά και όραμα».

«Σημαντική μέρα για το λιμάνι της Κυλλήνης»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την ένταξη των έργων και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης δήλωσε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ. «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για εμάς αφού παρουσία του Περιφερειάρχη ανακοινώνονται δύο σημαντικά έργα για το λιμάνι της Κυλλήνης. Πρόκειται για δύο έργα που βοηθάνε την ασφάλεια του λιμανιού αλλά μεγαλώνουν και τις δυνατότητες του, αφού αποτελούν το εισιτήριο για το μέλλον. Τα τελευταία χρόνια δεν έγινε κάτι παραπάνω, τα έργα έχουν σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια. Δεν φτάνει να κάνεις συντήρηση, αλλά πρέπει να προγραμματίσεις και το μέλλον. Έχουμε την τύχη να έχουμε έναν περιφερειάρχη και μια περιφερειακή αρχή που βλέπει το μέλλον. Στήριξε την πρόταση από την πρώτη ημέρα όπως και ο κ. Γεωργιόπουλος και οι υπόλοιποι της Π.Ε. Ηλείας και ο κ. Καλογερόπουλος από την Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών. Φτάσαμε στο σήμερα που ανακοινώνονται τα δύο σημαντικά αυτά έργα που πάνε το λιμάνι ένα βήμα μπροστά. Σχεδιάζουμε το μέλλον και πιστεύω ότι σύντομα θα γίνει και η δημοπράτηση των έργων. Όσο μεγαλώνει το λιμάνι, μεγαλώνουν και οι δυνατότητές του, για τα εμπορικά πλοία, τη μαρίνα και τα υδροπλάνα και όσα σχεδιάζουμε για το λιμάνι. Αυτό που έλειπε για το λιμάνι το πετύχαμε και είναι ένα κομμάτι που θα αποτελέσει το εισιτήριο για το μέλλον. Ευχαριστώ για τη συνεργασία που έχουμε όχι μόνο για το λιμάνι αλλά και για τα πολλά έργα που κάναμε και κάνουμε μαζί για το δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης».

Στην συνέντευξη τύπου παρέστησαν, επίσης, ο Παναγιώτης Μπράμος, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας, ο Δημήτρης Κωσταριάς, Εντεταλμένος Σύμβουλος και Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Ολυμπισμού – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, ο Γιάννης Αρβανιτάκης, Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλείας, ο Μιχάλης Καλογερόπουλος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και ο Λάμπης Δημόπουλος, Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Αναπληρωτής Δημάρχου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος