FOLLOW US: facebook twitter

47 εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά 5-15 ετών από την Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας

Ημερομηνία: 14-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Το καλοκαίρι πλησιάζει, τα σχολεία κλείνουν και η Βιβλιοθήκη είναι σε εγρήγορση! Είναι πλέον γνωστό ότι για 2η συνεχόμενη χρονιά η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία  ανάγνωσης και δημιουργικότητας 2017.

Η Ανδρίτσαινα υποδέχεται την εκστρατεία με 47 εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά ηλικίας 5 – 15 ετών! Το φετινό καλοκαίρι η Βιβλιοθήκη μετατρέπεται σε τόπο περιπετειών και τα παιδιά γίνονται οι εξερευνητές των σημείων!  Αυτός άλλωστε είναι ο τίτλος της εκστρατείας για το 2017 «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο». Πόσα διαφορετικά πράγματα, λέξεις, έννοιες μπορεί να είναι ένα σημείο.

Στη βιβλιοθήκη ψάχνουμε, ανακαλύπτουμε, ζωγραφίζουμε, φωτογραφίζουμε διαφορετικά σημεία και φανταζόμαστε τις περιπέτειές μας αυτό το καλοκαίρι από σημείο σε… σημείο. Τέλος, φτιάχνουμε το ημερολόγιο του καλοκαιριού με τις σημαντικές ημερομηνίες της βιβλιοθήκης.

Στις 16 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00 π.μ. περιμένει στην Γιορτή Έναρξης, στο χώρο της Βιβλιοθήκης, όλους τους συμμετέχοντες της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2017, γονείς και παιδιά, εθελοντές, προσωπικό και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται.

Ας βοηθήσουμε να ξαναζήσουν τα παιδιά της πόλης μας την εμπειρία του περσινού καλοκαιριού που συμμετείχαν με ενθουσιασμό, δημιουργικότητα και φαντασία στις δραστηριότητες  της βιβλιοθήκης.

Συμμετέχουν στο πρόγραμμα 150 βιβλιοθήκες από όλη την Ελλάδα

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα, να σημειώσουμε ότι η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας μαζί με περισσότερες από 150 Δημοτικές και Δημόσιες Βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια στα παιδιά, στην φετινή Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και δημιουργικότητας με θέμα «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο».

Η Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και δημιουργικότητας διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και υλοποιείται χάρις στην συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος