FOLLOW US: facebook twitter

«420 χιλ. ευρώ για αναπλάσεις γύρω από το σπίτι του κ. Λιατσή!»: Για σκάνδαλο ολκής κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας»

Ημερομηνία: 09-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Να αποσυρθεί άμεσα το συγκεκριμένο έργο ζητά ο Γιάννης Αργυρόπουλος

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Αρχή έφερε προς έγκριση τέσσερα νέα έργα αναπλάσεων και πεζοδρομήσεων στο οικιστικό κέντρο του Πύργου. Πρόκειται ουσιαστικά για μια σειρά από νέα «έργα βιτρίνας» που δεν θα έχουν καμιά ουσιαστική αξία για το δήμο μας, ενώ θα χρηματοδοτηθούν από ιδίους πόρους του δήμου με ένα ποσό που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ, όταν οι ανάγκες στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων  είναι πολύ μεγάλες. Δρόμοι που θυμίζουν «βομβαρδισμένα τοπία», κάδοι γεμάτοι με σκουπίδια, οικόπεδα που έχουν μετατραπεί σε… μικρές ζούγκλες, αδιάβατο  αγροτικό οδικό δίκτυο, είναι μερικές μόνο από τις εικόνες που βιώνουν οι συνδημότες μας και αντικρίζουν οι χιλιάδες επισκέπτες στο δήμο μας αυτή την περίοδο.

Η παραταξή μας «Όραμα Δημιουργίας» καταψήφισε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής, επισημαίνοντας ότι τα συγκεκριμένα έργα , αφενός δεν είναι ενταγμένα σ’ ένα γενικότερο σχεδιασμό αισθητικής αναβάθμισης της πόλης και αφ’ ετέρου είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερα κυκλοφοριακά προβλήματα καθώς  δεν υλοποιούνται βάσει μιας επικαιροποιημένης κυκλοφοριακής μελέτης που κατ’ επανάληψη έχουμε ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή.

Μεταξύ των τεσσάρων έργων συμπεριλαμβάνεται και η «Ανάπλαση οδών εντός οικιστικού ιστού της πόλης του Πύργου», με προυπολογισμό 420.000 ευρώ. Διαβάζοντας την εισήγηση με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι δρόμοι στους οποίους θα γίνουν οι παρεμβάσεις είναι οι Λάμπρου Κατσώνη, Μυρτίλλου, Γόντικα, Πλάτωνος, Δίοδος Μυρτίλου και Ανώνυμη Οδός!

Επειδή στην συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας είναι άγνωστες  αυτές οι οδοί, ενημερώνουμε την κοινωνία του δήμου μας ότι είναι οι δρόμοι που περικλείουν την οικία του κ. Λιατσή. Δηλαδή ο δήμαρχος Πύργου θέλει να βγάζει 420.000 ευρώ από τα ταμεία του δήμου για να αναπλάσει τη γειτονιά του!

Αυτό δεν πρόκειται απλά για «έργο βιτρίνας» αλλά για ένα σκάνδαλο και μάλιστα σκάνδαλο ολκής. Θέλαμε να ρωτήσουμε τον κ. Δήμαρχο με ποια κριτήρια αποφάσισε να αναπλάσει το οικοδομικό τετράγωνο γύρω από το σπίτι του, λίγους μήνες πριν τη λήξη της θητείας του;  Μήπως πρόκειται για μια ιστορική γειτονιά που δεν τη γνωρίζαμε, ή για κάποιο κρυφό αξιοθέατο που πρέπει να αναδειχθεί;  Η  μήπως θα περνούν από τους δρόμους αυτούς τα ανοιχτά λεωφορεία με τους τουρίστες; Ερωτήματα που θέλαμε να του θέσουμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ αλλά δεν μπορέσαμε γιατί είχε αποχωρήσει.

Καλούμε τον κ. Λιατσή να αποσύρει το συγκεκριμένο έργο, που αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία μας, από το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Ο ίδιος δήλωσε χθες ότι «από τα αποθεματικά του δήμου ούτε ένα ευρώ δεν θα δοθεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα φίλων του». Μάλλον τον εαυτό του τον έχει θέσει εκτός από αυτή τη δέσμευση…

Προτείνουμε στον κ. Λιατσή τα χρήματα αυτά να δεσμευθούν για την αγορά οικοπέδου προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ανέγερση ενός σύγχρονου παιδικού σταθμού στον Πύργο. Ας ενδιαφερθεί επιτέλους και με τα σοβαρά θέματα του δήμου μας. Δεν μπορεί δεκάδες οικογένειες να αγωνιούν για το αν θα ανοίξουν φέτος οι παιδικοί σταθμοί και οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας.

Προειδοποιούμε τον κ. Λιατσή ότι είναι βαθιά νυχτωμένος, αν σκοπεύει να σπαταλήσει χρήματα για ρουσφετολογικά έργα εν’ όψει εκλογών, γιατί κάτι τέτοιο υπαινίχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν καρατόμησε από μικροφώνου τη Διευθύντρια των Οικονομικών Υπηρεσιών αφού προηγουμένως  την είχε βαθμολογήσει με άριστα.

Ο δήμος μας έχει ανάγκη από σοβαρές υποδομές και έργα κοινής ωφελείας, μέσα από ένα σωστό προγραμματισμό και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα υλοποιείται βήμα – βήμα, βάσει εγκεκριμένων μελετών. Μπορεί αυτό να μην το έχει αντιληφθεί ακόμη ο κ. Λιατσής, αλλά το αισιόδοξο είναι ότι το έχει αντιληφθεί η μεγάλη πλειοψηφία των συνδημοτών μας. Ο Μάιος του 2019 πλησιάζει…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος