FOLLOW US: facebook twitter

41 Ολυμπιακό Ράλλυ: Δυναμική παρουσία από την Α.Ο.Λ.Α.Π.

Ημερομηνία: 21-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στις πρώτες θέσεις των κατηγοριών τους οι Μπαντούνας, Τζέμος, Ίαν, Παπαδόπουλος, Μοσχόπουλος, Μανέτας, Κολόκας και Ανδρικόπουλος

 

Το 41ο Ολυμπιακό Ράλλυ αποτελεί παρελθόν και η Α.Ο.Λ.Α.Π. στο δικό της αγώνα δεν μπορούσε να μην έχει δυναμική παρουσία. Μεταξύ των 72 αγωνιζομένων, συμμετείχαν και 14 μέλη της λέσχης του Πύργου, με άλλους να πετυχαίνουν τους στόχους τους και άλλους να μην φτάνουν στη ράμπα του τερματισμού! Σε όλους, όμως, αξίζουν συγχαρητήρια που στήριξαν τον αγώνα, προσπάθησαν και συμμετείχαν στην 41η έκδοση του αγώνα.

Έπειτα από περίπου ένα χρόνο αποχής, ο Πρωταθλητής του 2018, Ιωάννης Μπαντούνας επέστρεψε στο μπάκετ του Mitsubishi Lancer Evo VI και με συνοδηγό τον Κωνσταντίνο Σούκουλη τερμάτισαν στην τρίτη θέση. Νικητής του αγώνα από το 2017 έως το 2019, ο οδηγός αν και ξεκίνησε πολύ δυνατά, όντας δεύτερος μετά τις πρωινές ειδικές του Λάλα και της Φολόης, ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, μην μπορώντας να φτάσει τα σαφώς νεότερα τεχνολογικά, αυτοκίνητα προδιαγραφών R5!

Υπερήφανους μας έκανε ο Κωνσταντίνος Τζέμος που κατέκτησε τη νίκη στην Ομάδα Ν! Έχοντας στο δεξί μπάκετ του Mitsubishi Lancer Evo IX τον Ηλία Παναγιωτούνη, ο 38χρονος οδηγός κέρδισε τις πέντε από τις έξι διαδρομές στην κατηγορία του και δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει! Με αυτό τον τρόπο έθεσε υποψηφιότητα για κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία Ν!

Δεύτερος στην Ομάδα Ν ολοκλήρωσε ένα ακόμη μέλος της ΑΟΛΑΠ! Ο «ΙΑΙΝ» (Ίαν Παπανικολάου) στην μόλις δεύτερή του εμφάνιση με το τετρακίνητο Mitsubishi Lancer Evo IX εντυπωσίασε με τα περάσματά του, αποδεικνύοντας πως η επίδοσή του στη Λαμία μόνο πυροτέχνημα δεν ήταν! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στον συνοδηγό του, Μιχάλη Φράγκου που καθοδήγησε περίφημα τον 30χρονο «ΙΑΙΝ». Ολόκληρο το θεσμό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ ακολουθεί φέτος η Έλενα Βλαχαντώνη, όντας συνοδηγός του Κύπριου Γιώργου Αγαθοκλέους. Οδηγώντας ένα Lancer ένατης γενιάς, το πλήρωμα από την πρώτη ειδική διαδρομή αντιμετώπισε πρόβλημα με το χειρόφρενο, χάνοντας αρκετό χρόνο και αρκέστηκε στην έκτη θέση της Ομάδας Ν.

Στην τέταρτη θέση της δικίνητης κατηγορίας και στην τρίτη της C6 τερμάτισαν οι Αναστάσιος Παπαδόπουλος-Ανδρέας Βασιλόπουλος! Όντας συνοδηγός του Στέλιου Λαϊνόπουλου για τρεις ολόκληρες χρονιές, ο Παπαδόπουλος από πέρυσι μεταπήδησε στο αριστερό μπάκετ ενός Toyota Starlet EP91 και εντυπωσιάζει με την οδήγησή του σε κάθε του εμφάνιση! Χαρακτηριστικό είναι πως έχει τερματίσει και στους τέσσερις αγώνες που έχει τρέξει και μάλιστα ψηλά στην κατηγορία του!

Μια θέση πιο πίσω τους τόσο στην F2 όσο και στη C6 βρέθηκαν οι αθλητές της ΑΟΛΑΠ, Νίκος Μοσχόπουλος-Ειρήνη Κόγια Γραμματικού! Το δίδυμο άφησε πίσω την ατυχία της Λαμίας και συγκέντρωσε πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα, στη δωδέκατη συμμετοχή του οδηγού σε Ολυμπιακό Ράλλυ!

Μας εξέπληξαν ευχάριστα οι Γιώργος Μανέτας-Φώτης Αλεξανδρόπουλος, στην πρώτη εμφάνιση του Μανέτα από το αριστερό μπάκετ της Toyota Corolla AE111! Το πλήρωμα κέρδισε την C5, χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα.

Δεύτεροι στη C5 τερμάτισαν οι Σπύρος Κολόκας-Χρήστος Κουφός στην πρώτη εμφάνιση του 29χρονου οδηγού με το νεοαποκτηθέν Toyota Starlet! Ο οδηγός της ΑΟΛΑΠ ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο loop των ειδικών και σίγουρα θα τερμάτιζε ψηλότερα στην κατάταξη εάν δεν αντιμετώπιζε προβλήματα στις δύο τελευταίες ειδικές!

Στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα ράλλυ, ο αθλητής της ΑΟΛΑΠ, Φίλιππας Ανδρικόπουλος, έχοντας τη στήριξη του Γιώργου Λαδά τερμάτισε στη δεύτερη θέση της C4. Όσον αφορά τους άτυχους του αγώνα, ο Στέλιος Λαϊνόπουλος εγκατέλειψε στην πέμπτη ειδική από πρόβλημα στο ημιαξόνιο του Subaru Impreza. Με συνοδηγό τον Λάμπρο Ζωγράφο, το δίδυμο ήταν στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση μέχρι εκείνη τη στιγμή! Δεν ολοκλήρωσαν τον αγώνα και οι Στέλιος και Παναγιώτης Κόκκινος, εγκαταλείποντας από μηχανική βλάβη δύο ειδικές πριν το τέλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος