FOLLOW US: facebook twitter

415 ενεργά έργα στο ΠΔΕ: Εγκρίθηκε χθες από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ημερομηνία: 26-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η  κατάρτιση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που αφορά το σύνολο των 415 έργων που εκτελούνται στην επικράτεια της Δυτικής Ελλάδας εγκρίθηκε σήμερα Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα προϋπολογισμού 579 εκ ευρώ, που περιλαμβάνει έργα συντήρησης, παρεμβάσεις στην υγεία, την παιδεία τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, οι οποίες  καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

«Πετύχαμε ρεκόρ απορρόφησης 254,84%» εξειδίκευσε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, που ήταν ο εισηγητής του θέματος και παρουσίασε  συνολικά 415 ενεργά έργα, για το σύνολο των οποίων οι πόροι είναι εξασφαλισμένοι, εκ των οποίων τα 234 αφορούν το εθνικό σκέλος και τα υπόλοιπα 181 το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος. Διευκρίνισε επίσης ότι προηγήθηκε εξυγίανση του προγράμματος και πρόσθεσε ότι πλέον πέραν των εκτελούμενων έργων υπάρχει έως και ετοιμότητα για τα απρόβλεπτα.

Βασικός στόχος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η βέλτιστη κατανομή των πόρων, προκειμένου  να επιτυγχάνεται το μέγιστο δυνατό αναπτυξιακό αποτέλεσμα, ώστε η χώρα να τεθεί σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος