FOLLOW US: facebook twitter

40% η υποστελέχωση των υπηρεσιών: Δίωρη συμβολική κατάληψη υπαλλήλων χθες στο διοικητήριο της Π.Ε. Ηλείας

Ημερομηνία: 28-06-2017 | Συντάκτης:

Σε αντίσταση και αγώνα κάλεσαν τους εργαζομένους τα μέλη της ΑΔΕΔΥ

Δίωρη συμβολική κατάληψη στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με τη συμμετοχή των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία του Συλλόγων Υπαλλήλων, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον Πύργο ενώ ενημέρωση στους εργαζομένους έγινε από τα μέλη της ΑΔΕΔΥ Σταύρο Κουτσουμπέλη και Ανδρέα Σουρούνη.

Οι εργαζόμενοι με συνθήματα «Φτάνει πια! Δεν ανεχόμαστε άλλο κυβέρνηση και περιφερειάρχες να πετάνε στο καλάθι των αχρήστων τα αιτήματα μας, να υποβαθμίζουν τις ζωές μας και να φορτώνουν νέα βάρη στο λαό» διεκδικούν μεταξύ άλλων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάκληση των αυθαίρετων «μετακινήσεων» και αναθέσεων «παράλληλων» καθηκόντων σε υπαλλήλους των Περιφερειών, υπηρεσιών διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων, κάλυψη των μισθολογικών απωλειών (χορήγηση 13ου και 14ου μισθού), αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εργαζομένων των ΟΤΑ, κατάργηση της αξιολόγησης, πλήρη νομική στήριξη των υπαλλήλων κ.α.

Ο Γ.Γ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Ηλείας κ. Ανδρέας Ασημακόπουλος, τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι η υποστελέχωση των υπηρεσιών έχει φτάσει σε τραγική κατάσταση καθώς σε σχέση με το 2010 υπερβαίνει το 40% ενώ αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό που ανατέθηκε σε εμπειρογνώμονα διαμέσου του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, για τη σύνταξη νέων οργανογραμμάτων των οργανισμών, την αξιολόγηση των δομών και τη δημιουργία περιγραμμάτων των θέσεων εργασίας.

«Είναι μια κίνηση για την οποία δεν είχαμε ενημερωθεί, όπως και το περιφερειακό συμβούλιο και καταγγέλλουμε αυτήν την πρακτική. Θεωρούμε ότι ο περιφερειάρχης δεν θα σαμποτάρει και δεν θα ζημιώσει τη διοικητική οντότητα και αυτοτέλεια της υπηρεσιών της ΠΕ και το εργασιακό καθεστώς των συναδέλφων με επιπλέον μετακινήσεις και διαλύσεις τμημάτων».

«Δεν παραδιδόμαστε»

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των εργαζομένων για τις πολιτικές που ακολουθούνται ο κ. Σταύρος Κουτσουμπέλης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ επισήμανε: «Με την ψήφιση των μέτρων της β’ αξιολόγησης που μπαίνουν στην Προκρούστεια κλίνη για άλλη μια φορά οι μισθοί, οι συντάξεις και τα εργασιακά δικαιώματα, ερχόμαστε να πούμε ότι δεν παραδιδόμαστε, ο αγώνας συνεχίζεται, συνεχίζουμε την ενημέρωση, καλούμε τους εργαζόμενους σε αντίσταση, αγώνα και ανατροπή ώστε αυτές οι πολιτικές να μην υλοποιηθούν.

Είναι πολιτικές οι οποίες φτωχοποιούν τους εργαζόμενους, κατακρεουργούν τα εργασιακά δικαιώματα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις παγώνουν και για μετά το 2018 ενώ και οι μισθοί και οι συντάξεις παγώνουν και αυτές ως το τέλος του 2022. Το success story της κυβέρνησης ότι τον Αύγουστο του 18 τελειώνουν τα μνημόνια και η κοινωνία θα βγει όρθια για να ακολουθηθεί μια άλλη πολιτική είναι πέρα για πέρα ανακρίβεια, ψέμα θα έλεγα, ένα ακόμα από τα γνωστά του Σύριζα».

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στους ΟΤΑ τόνισε ότι το θέμα αυτό έχει να κάνει με την πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια να καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες με προσωπικό χωρίς δικαιώματα και χωρίς μονιμότητα. «Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να εμπαίζει αυτούς τους εργαζόμενους που είναι και σε κρίσιμους τομείς, ανταποδοτικούς όπως η καθαριότητα και την καλούμε να κάνει ένα διαγωνισμό με γενναία μοριοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των συμβασιούχων.

Κάθε άλλη πολιτική θα είναι υπεκφυγή και πραγματικά θα προσκρούει και σε συνταγματικές επιταγές που δε θα έχουν διάρκεια και καμία αξία οι όποιες άλλες ρυθμίσεις. Την καλούμε λοιπόν να πάει σε κλειστούς διαγωνισμούς με γενναία μοριοδοτηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για να μονιμοποιηθούν και να τελειώνει πλέον για το δημόσιο αυτή η λογική».

Ακολούθως ο κ. Ανδρέας Σουρούνης, μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι στις περιφέρειες έχουν προβλήματα, που εντάσσονται σε ένα σύνολο πολιτικών που στέλνουν κόσμο διαρκώς στην ανεργία, την ξενιτιά και τη μετανάστευση.

«Αποτέλεσμα αυτών είναι το δημόσιο να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, να μεταφέρονται διαρκώς αρμοδιότητες στον ιδιωτικό τομέα και ταυτόχρονα το ασφαλιστικό λόγω της μη εισόδου νέων εργαζομένων να καταρρέει και να πηγαίνουμε από μείωση σε μείωση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος