FOLLOW US: facebook twitter

4ο Port Festival: Μεγάλο γλέντι απόψε στο Κατάκολο με τους «Bandallusia»

Ημερομηνία: 03-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

bandallusia

Επί σκηνής οι: «Φλαμά Banda» και «Ψήλοι»

Ομάδα εθελοντών: «Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να εκφραστούν, σε ομάδες να «ψιθυρίσουν» κάτω από τους ευκάλυπτους τα μηνύματά τους στον επισκέπτη και επιζητούμε να γεμίσουμε τα ράφια 4 Κοινωνικών Παντοπωλείων στα Λύκεια του Πύργου! Σας περιμένουμε όλους στο φεστιβάλ του λιμανιού!!»

Η χαρά μας είναι μεγάλη και επιθυμούμε ιδιαίτερα σήμερα, που είναι και η τελευταία ημέρα του φετινού Port Festival, να τη μοιραστούμε με όλους εσάς που μας στηρίξατε, μας εμψυχώσατε και σταθήκατε δίπλα μας, αποδεικνύοντας για ακόμα μια χρονιά πως ό,τι κάνουμε με αγάπη δεν πάει χαμένο. Πάντα θα βρίσκει αποδέκτες και συνοδοιπόρους από την αρχή μέχρι το τέλος.

Απόψε λοιπόν η αυλαία πέφτει για το 4ο Port Festival με μουσικά σχήματα από Γαστούνη, Αμαλιάδα και Αθήνα. Το live ξεκινά στις 9:30 το βράδυ με τo σχήμα «Ψήλοι», ακολουθούν οι «Φλαμά Banda» και κορυφώνεται με τους «Bandallusia» οι οποίοι θα μας παρασύρουν σε ένα μεγάλο γλέντι έντεχνης, παραδοσιακής και ρεμπέτικης μουσικής. Σας περιμένουμε στη μεγάλη γιορτή του λιμανιού και πιστεύουμε πως θα γίνουμε ξανά μια μεγάλη παρέα, με κοινό άξονα την όρεξή μας για προσφορά στο συνάνθρωπο και την αγάπη μας για δημιουργία.

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

bandallusia2

«Bandallusia»

Ένα συγκρότημα που ξεκίνησε με αυτήν την ονομασία το 2011. Αποτελούμενο αρχικά από τρία άτομα, η δραστηριότητα του σχήματος λαμβάνει χώρο κυρίως στο δρόμο τα καλοκαίρια κι όταν πια ο καιρός φοράει τα χειμερινά του, οι εμφανίσεις μεταφέρονται σε μαγαζιά και μουσικές σκηνές. Μέσα σε δυο χρόνια το σχήμα μεγάλωσε σταδιακά, εξελίχθηκε και κατέληξε να είναι ένα πολυμελές συγκρότημα, με κύριο ύφος το Έντεχνο, το Παραδοσιακό και το Ρεμπέτικο τραγούδι, προσαρμοσμένο στην αισθητική των μελών της μπάντας. Ένα σύνολο παραδοσιακών, κλασικών και σύγχρονων οργάνων, συνυπάρχουν σε ένα σχήμα γεμάτο ένταση..!

Ορέστης Γαργουλάκης – Φλάουτο, Φλογέρα
Μιχάλης Χρήστου – Λαούτο, Μπουζούκι
Ηλιάνα Πασπάλα – Τραγούδι, Μπεντίρ
Αλέξανδρος Ορφανός – Κρ. Λύρα, Ιρ. Μπουζούκι, Τρομπέτα
Αποστόλης Σταθόπουλος – Κιθάρα, Μπαγλαμά
Κωστής Παναγούλης – Κιθάρα
Στέλιος Χρυσανθόπουλος – Μπάσο, Μπουζούκι, Βιολί
Γιώργος Αντωνίου – Τραγούδι, Κρουστά

Flama-Banda

«Φλαμά Banda»

Οι «Φλαμά Banda» είναι από την Αμαλιάδα και παίζουν παραδοσιακή μουσική με λύρα, ούτι και μπεντίρ. Για το 4ο Port Festival έχουν ετοιμάσει ένα ταξίδι από τη παράδοση και το ρεμπέτικο, με διασκευές σε ήχους από την Πόλη μέχρι την Κρήτη. Ούτι: Ανδρέας Ζαφειρόπουλος, λύρα: Γιάννης Βελλόπουλος, κιθάρα-λαούτο: Κωνσταντίνος Μπαφατάκης, μπεντίρ: Μαρία Φωτίου και φωνή: Δήμητρα Τσάτσου.

psiloi

«Ψήλοι»

Αυτοαποκαλούνται «οι Ψήλοι», όπως το έντομο κι επειδή είναι και οι δυο ψηλοί…

Παίζουν μαζί όσα χρόνια γνωρίζονται, περίπου μια δεκαετία. Διασκευάζουν από Johnny Cash και John Lennon μέχρι Σαββόπουλο και Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Χρήστος Δρούλιας: κοντραμπάσο & Γιώργος Μάλλιαρης: κιθάρα και φωνή

Παράλληλα…

Δραστηριότητες για διάφορες ηλικίες και διαθέσεις πραγματοποιούνται στο χώρο: Μπορείτε να παίξετε σκάκι στη Σκακιστική Ακαδημία Πύργου ή και πινγκ-πονγκ στα τραπέζια που έστησε η Αιγαίον Επιτραπέζια Αντισφαίριση, να σκαρφαλώσετε στον τοίχο αναρρίχησης με την καθοδήγηση μελών της Ορειβατικής Αναρριχητικής Λέσχης Πύργου, να παρακολουθήσετε και να δοκιμάσετε να κάνετε ακροβατικά, πάντα με την παρουσία του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Ηλείας του Ερυθρού Σταυρού, να θαυμάσετε τις όμορφες δημιουργίες και κατασκευές του Πολιτιστικού & Καλλιτεχνικού Συλλόγου Ν. Ηλείας «ΗλειοΤέχνες» και ανεξάρτητων χειροτεχνών, ή να κάνετε επιτόπου κινούμενο σχέδιο και να μάθετε κινηματογραφικά νέα από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους και την Camera Zizanio.

Θα βρίσκονται επίσης στο άλσος για να σας ενημερώσουν οι: Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου «ο Φάρος», Σύλλογος Νέων Καταραχίου, Σύλλογος Παραπληγικών και Αναπήρων Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας, «Κινηματογραφικές Βραδιές» ΕΛΜΕ Ηλείας & Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου και κυρίως ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Πύργος Όλοι Μαζί», ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και η ΕΡΑ Πύργου, η συμβολή των οποίων είναι καθοριστική για την πραγματοποίηση της όλης διοργάνωσης και επίτευξης του στόχου: να συγκεντρώσουμε ένα μεγάλο αριθμό ειδών πρώτης ανάγκης και να τα διανείμουμε εκεί που πραγματικά χρειάζονται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος