FOLLOW US: facebook twitter

4 εκατ στο Γ.Ν. Ηλείας για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία: 26-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Την απόφαση ένταξης της Πράξης «Ενίσχυση των Φορέων Υγείας με επικουρικό προσωπικό για την ανταπόκριση στις ανάγκες λόγω της επιδημίας COVID-19 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η δράση, συνολικού προϋπολογισμού 21.743.206 ευρώ εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων» του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Πρόκειται επί της ουσίας για την παροχή δυνατότητας στην 6η ΥΠΕ, στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Δυτικής Ελλάδας και στο ΕΚΑΒ, να προσλάβουν ειδικευμένο και λοιπό ανθρώπινο δυναμικό για διάστημα έως και 24 μήνες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες που προκύπτουν από τις επιπτώσεις της πανδημίας SARS-CoV-2.

«Η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του, οι οποίοι μάχονται την πανδημία από την πρώτη γραμμή, αποτελεί προτεραιότητα και ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία άμυνας του συνόλου της κοινωνίας απέναντι στον κορωνοϊό» σημείωσε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι, “η ενίσχυση των μονάδων υγείας με έμψυχο δυναμικό, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των προσπαθειών μας».

Σημειώνεται πως η δράση αποσκοπεί στην λειτουργική ετοιμότητα και ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης λόγω COVID-19 μέσω αύξησης του προσωπικού για την ικανοποίηση των αναγκών που υπαρχουν.

Η πρόσληψη του προσωπικού γίνεται με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο επικουρικού προσωπικού, όπως διαμορφώθηκε και επεκτάθηκε σε νέους φορείς με τις ΠΝΠ και σύμφωνα με τους καταλόγους όπως αυτοί καταρτίζονται και τηρούνται από Υ.Υ. και ΥΠΕ. Οι προσλήψεις πραγματοποιούνται με συμβάσεις εργασίας ΙΔΟΧ. Το προσλαμβανόμενο προσωπικό αμείβεται σύμφωνα με τις ισχύουσες εθνικές διατάξεις.

Η κατανομή του προϋπολογισμού για την Ηλεία και το Γενικό Νοσοκομείο είναι 4.071.000 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος