FOLLOW US: facebook twitter

Με 4 εκατ. ευρώ στη μάχη για την τουριστική ανάκαμψη της Δυτικής Ελλάδας

Ημερομηνία: 13-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Υπεγράφη η απόφαση για δράσεις Προβολής της Δυτικής Ελλάδας από τον περ/ρχη Νεκτ. Φαρμάκη

Με δράσεις προβολής τεσσάρων εκατ. ευρώ θα δώσει τη μάχη για την τουριστική ανάκαμψη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς χθες υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη η ένταξη της Πράξης «Δράσεις Προβολής Δυτικής Ελλάδας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Η Πράξη αφορά το χρονικό διάστημα 2021-2023 και είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο σημαντικό ποσό διατίθεται για την προβολή και ανάδειξη της Δυτικής Ελλάδας μέσα από ένα σύνολο δράσεων που περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό, ο οποίος στηρίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες.

Ο πρώτος πυλώνας αφορά τη συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και εκδηλώσεις, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας. Ο δεύτερος πυλώνας αφορά την υλοποίηση διαφημιστικής εκστρατείας και συνδυασμένες ενέργειες τουριστικής προβολής, περιλαμβάνοντας την παραγωγή έντυπου και ψηφιακού διαφημιστικού υλικού, την on line διαφημιστική προβολή, δράσεις προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών στα αεροδρόμια της Δυτικής Ελλάδας, κ.ά.

Οι «ψηφιακές υποδομές» αποτελούν τον τρίτο πυλώνα, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων ψηφιακή πλατφόρμα προβολής και διαχείρισης προορισμών της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και έναν ηλεκτρονικό μηχανισμό υλοποίησης και παρακολούθησης του συνόλου της δράσης τουριστικής προβολής. Ο τέταρτος πυλώνας περιλαμβάνει το επίσης πολύ σημαντικό πεδίο της ανάπτυξης και εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαρκούς επιμόρφωσης των επαγγελματιών στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης.

4 εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας

«Στο σχέδιο δράσεων που καταρτίσαμε περιλαμβάνονται οι πιο σύγχρονες μορφές τουριστικής προβολής, όπως μεταξύ άλλων εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με απεικονίσεις προορισμών και δημιουργία διαδρομών, συλλογή δεδομένων που αφορούν τη Δυτική Ελλάδα από άλλους διαδικτυακούς τόπους, ηλεκτρονική προβολή των τοπικών επιχειρήσεων, ακόμα και δημιουργία ενός ψηφιακού ξεναγού μέσω του οποίου θα γίνεται παρουσίαση 200 προορισμών με τρισδιάστατες αναπαραστάσει. Σε μια εποχή όπου λόγω της πανδημίας, οι απαιτήσεις και τα ζητούμενα στον τουρισμό αλλάζουν καθοριστικά, η Δυτική Ελλάδα θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος