FOLLOW US: facebook twitter

4ο Port Festival: Γιορτή δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης

Ημερομηνία: 17-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

4port-ypodoxi

Με πολλές μουσικές, χορό και εναλλακτικές δραστηριότητες ολοκληρώθηκε το 4ο Port Festival στο αλσύλιο Κατακόλου  

 Με πολύ χορό, μουσική, εναλλακτικές δραστηριότητες και τον κόσμο να κατακλύζει το αλσύλλιο Κατακόλου ολοκλήρωσε τις εκδηλώσεις του το 4ο Port Festival στις αρχές του Αυγούστου.

Το Port Festival πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχή χρονιά, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και άκρως ενδιαφέρουσες παράλληλες δράσεις. Ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται αποκλειστικά από εθελοντές, με δωρεάν είσοδο, αλλά ένα μεγάλο σκοπό: να συγκεντρώσει τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να ενισχύσει, μέσω του Δικτύου Κοινωνικών Παντοπωλείων των Λυκείων του Πύργου, οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

4port-fani

Ευχαριστίες και ικανοποίηση των διοργανωτών

Οι διοργανωτές δηλώνουν ικανοποιημένοι που παρά τις αντιξοότητες ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «είναι πολύ δύσκολο να στηθεί όλο αυτό αποκλειστικά από εθελοντές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι μαθητές και έχουν υποχρεώσεις. Παρόλα αυτά η ισχυρή θέληση και ο σκοπός μας ενώνει και το αγκάλιασμα του κόσμου μας προτρέπει να συνεχίσουμε. Θέλουμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καλλιτέχνες που συμμετείχαν αφιλοκερδώς, στις ομάδες και τους συλλόγους που παρουσίασαν τη δράση τους, στους υπεύθυνους των εργαστηρίων, στους τεχνικούς, στους εθελοντές και όλους όσους συνεισέφεραν στο να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ και ανανεώνουμε το μουσικό ραντεβού για το καλοκαίρι του 2017».

Επίσης ευχαρίστησαν για την ευγενική υποστήριξη τους:  Δημήτρη Παναγιωτόπουλο (στήσιμο), Γιάννη Αποστολόπουλο (ηλεκτρολογική κάλυψη), Γρηγόρη Κοτρέτσο (σχεδιασμός αφίσας), Αφροδίτη Ράλλη (δημιουργία ιστοσελίδας), και ιδιαιτέρως τους «ΕΡΑ Πύργου» (δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ), Σύλλογο Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο «Πύργος Όλοι Μαζί» χωρίς τη συμβολή των οποίων το φεστιβάλ δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Τι περιελάμβανε το 4ο Port Festival

4port-provoli

Εικαστικά εργαστήρια & σινεμά

Η έναρξη του φετινού φεστιβάλ έγινε με τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, υπό τη συνοδεία του dj Johnny Kintz, ενώ στο τέλος της βραδιάς προβλήθηκε το εξαιρετικό μουσικό ντοκιμαντέρ «Benda Bilili!», σε συνεργασία με τις «Κινηματογραφικές Βραδιές» της ΕΛΜΕ Ηλείας & του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου.

Έξι εικαστικά εργαστήρια πραγματοποιηθήκαν στο φετινό Port Festival και κατενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες. Επρόκειτο για τα: Τριήμερο Κινηματογραφικό Εργαστήρι «Port News» από ομάδα εθελοντών του Port festival,

4port-animation

Τριήμερο Εργαστήρι κινουμένου σχεδίου (stop motion) από την Θέτιδα Παπαδοπούλου, συνεργάτιδα του Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους και της Camera Zizanio, Γνωριμία με την τεχνική ψησίματος Ρακού από τον κεραμίστα Κώστα Νιτσάκο (ΗλειοΤέχνες),

4port-ergastiri-eva

Παλιά σκουπίδια. Καινούρια μουσικά όργανα! από τη Devart Handmade (ΗλειοΤέχνες) και το μουσικό Θωμά Λιαπόπουλο, Εργαστήριο Εικονογράφησης Παραμυθιού για παιδιά από τον εικαστικό Νίκο Τουμαζάτο και Εργαστήριο κατασκευής δέντρου με ανακυκλώσιμο χαρτί από την αρχιτεκτόνισσα Rastaforight TreepArt.

4port-athina

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος μας εξοικείωσε με τον ιμάντα ισορροπίας (slack line) και μοιράστηκε μυστικά της τέχνης του σε όσους παρακινήθηκαν και δοκίμασαν.

Τα συγκροτήματα

4port-perfect-mess

(Perfect Mess)

4port-funky-kotes

(να FUNKY κότες)

4port-passepartout

(Passepartout)

Το μουσικό μέρος ανέλαβαν τη δεύτερη μέρα οι Perfect Mess, να FUNKY κότες και Passepartout, οι οποίοι απογείωσαν το κοινό με rock, funk-soul και pop ήχους αντίστοιχα.

4port-psiloi

(Ψήλοι)

4port-flama-banda

(Φλαμά Banda)

4port-bandallusia

(Bandallusia)

Την τελευταία μέρα οι μπάντες Ψήλοι, Φλαμά Banda και Bandallusia, ταξίδεψαν κάθε παρευρισκόμενο με έντεχνες, παραδοσιακές και ρεμπέτικες μελωδίες.

Ομάδες

Εξίσου σημαντικό ρόλο στη φυσιογνωμία του Port Festival διαδραμάτισαν ομάδες και σύλλογοι, όπου ανέπτυξαν κάθε λογής δραστηριότητες. Αν και τα ξύλινα περίπτερα που φιλοξενούσαν τους συλλόγους είναι πλέον παρελθόν, φέτος συμμετείχαν οι εξής φορείς:

4port-skaki

Η Επιτροπή Εθελοντών Port Festival, που συγκέντρωσε τα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία οι εθελοντές διοχέτευσαν στο Δίκτυο Κοινωνικών Παντοπωλείων των Λυκείων Πύργου (1ο, 2ο, 3ο και 4ο Λύκειο Πύργου). Η Σκακιστική Ακαδημία Πύργου και η Αιγαίον Επιτραπέζια Αντισφαίριση (ping-pong)  έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες να εξασκηθούν πάνω στα αγαπημένα τους αθλήματα,

4port-ping-pong

ενώ το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους και η Camera Zizanio λειτούργησαν τριήμερο εργαστήριο κινουμένου σχεδίου με την τεχνική stop motion από τη συνεργάτιδά τους Θέτιδα Παπαδοπούλου.

4port-anarrixisi

Η Ορειβατική Αναρριχητική Λέσχη Πύργου έκλεψε και πάλι τις εντυπώσεις κατασκευάζοντας μια νέα τεχνητή πίστα αποκλειστικά για το φεστιβάλ. Παρομοίως αίσθηση προκάλεσαν και οι χειροποίητες δημιουργίες του Πολιτιστικού & Καλλιτεχνικού Συλλόγου Ν. Ηλείας «ΗλειοΤέχνες» και ανεξάρτητων καλλιτεχνών τις οποίες εξέθεσαν πλησίον του χώρου. Συμμετείχαν επίσης: o Σύλλογος Νέων Καταραχίου, η Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας, το Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας, φοιτητές του προγράμματος Erasmus από την Αγγλία, καθώς και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ηλείας του Ερυθρού Σταυρού που διασφάλισε την ομαλή έκβαση του φεστιβάλ.

Ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή των: ΕΡΑ Πύργου, Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου «Πύργος Όλοι Μαζί», οι οποίοι στήριξαν από την αρχή το φεστιβάλ και βοήθησαν τους εθελοντές με το στήσιμο, την προετοιμασία του φεστιβάλ, καθώς και στη συγκέντρωση των αγαθών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος