FOLLOW US: facebook twitter

4ο Port Festival: Το μουσικό ταξίδι στο Κατάκολο συνεχίζεται…

Ημερομηνία: 25-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

port-festival-kazoulis

1 έως 3 Αυγούστου 2016

Ο καθένας μας έχει πολλούς λόγους να αγαπά το Κατάκολο, κι όταν λέμε ο καθένας εννοούμε όλους εμάς που από μικροί το έχουμε περπατήσει και το έχουμε «ανακαλύψει» μέσα από παιδικές εξερευνήσεις, στην παραλία, στο βουνό και φυσικά στο αλσύλλιο.

Το αλσύλλιο του Κατακόλου ήταν κάποτε η παιδική χαρά μας, τα παιχνίδια ακούγονταν μέχρι το ξηρόμολο και ίσως αυτή η μυστική αύρα που πότισε αυτόν τον συγκεκριμένο τόπο με τις φωνές και τα γέλια των παιδιών τότε, να είναι ο κρυφός λόγος που κάθε χρόνο το Port Festival στον ίδιο χώρο στέφεται με απόλυτη επιτυχία.

port-ergastiria

Μπορεί οι εποχές να άλλαξαν, αλλά κάτι μαγικό εξακολουθεί να συμβαίνει κάθε καλοκαίρι. Κύριοι πρωταγωνιστές και φέτος οι εθελοντές, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, που με πολύ χαρά προετοιμάζουν το 4ο Port Festival, που ξεκινά την Δευτέρα 1η και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 3 Αυγούστου. Καλλιτέχνες, ομάδες και σύλλογοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και στήνουν την πιο δημιουργική γιορτή!

port-upodoxi

Οι επισκέπτες καλούνται για ακόμα μία χρονιά να αποδείξουν έμπρακτα πως «τίποτα δε χάθηκε ακόμα», φροντίζοντας αντί εισιτηρίου να έχουν μαζί τους τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διοχετευτούν στα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Λυκείων του Πύργου, που δημιουργήθηκαν με την παρότρυνση του φεστιβάλ και ακολουθώντας το παράδειγμα του 1ου Λυκείου Πύργου.

Ο βαθύτερος στόχος της διοργάνωσης είναι η διατήρηση της ευαισθητοποίησης του δικτύου εθελοντών που αποσκοπεί όπως πάντα στην ενίσχυση δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης για ευπαθείς ομάδες. Και φέτος ευελπιστούμε ότι τόσο μέσω της μουσικής όσο και των παράλληλων δράσεων που θα υπάρχουν για μικρά και μεγάλα παιδιά, θα καταφέρουμε εκτός από το να περάσουμε ένα δημιουργικό τριήμερο, να αγγίξουμε και ευαίσθητες χορδές στο κοινωνικό σύνολο.

port-pagkoi

Η διάθεσή μας λοιπόν να προσκαλούμε κάθε χρόνο μεγάλους και μικρούς να επισκεφθούν το χώρο του αλσυλλίου και να απολαύσουν το φεστιβάλ, δεν πρόκειται να σταματήσει, απεναντίας θα γίνεται όλο και πιο ισχυρή και πιστεύουμε ότι όσο περνούν τα χρόνια θα γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Έχει μεγάλη σημασία για εμάς οι μνήμες μας να συνεχίσουν να τρέφουν παιδικά χαμόγελα, να γίνουν με τη σειρά τους μια ευχάριστη μνήμη για τους νεότερους και μια ανάσα νοσταλγίας για τους πιο παλιούς. Σας περιμένουμε!

Οργανωτική Επιτροπή Εθελοντών Port Festival


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος