FOLLOW US: facebook twitter

«4ος αγώνας δρόμου Κωνσταντίνος Πίμπας» στα Λεχαινά: Με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές ολοκληρώθηκε η διοργάνωση

Ημερομηνία: 15-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές ολοκληρώθηκε ο «4ος αγώνας δρόμου Κωνσταντίνος Πίμπας»,  στη μνήμη του γυμναστή και προπονητή για πολλά χρόνια στο σκάκι και στο στίβο της ΑΕ Λεχαινών, Κωνσταντίνου Πίμπα. Τον αγώνα δρόμου  διοργάνωσε η Α.Ε Λεχαινών μαζί με το Ν.Π Αθλητισμού και Πολιτισμού του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης το πρωί της Κυριακής σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας με σύνθημα «Τρέχω για μένα».

Ο αγώνας περιελάμβανε τρείς κατηγορίες αποστάσεων και δρομέων. Η πρώτη απόσταση για δρομείς άνδρες και γυναίκες, ήταν 10χλμ με αφετηρία το Γυμνάσιο Νεοχωρίου και, η δεύτερη ήταν  4χλμ για τους μαθητές Λυκείων (αφετηρία η πλατεια Ανδραβίδας) και η τελευταία που ήταν μάλλον και η πολυπληθέστερη , ήταν  2χλμ για τους μαθητές Δημοτικών, όπου έτρεξαν μαζί γονείς και παιδιά, με αφετηρία το ΑΕΘΛΕΙΟΝ. Όλοι οι δρομείς, μικροί και μεγάλοι, κατέληξαν στην πλατεία Λεχαινών όπου έγιναν και οι βραβεύσεις με μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα, από την Α.Ε Λεχαινών, τον δήμαρχο Ν. Μοράντ και μέλη της δημοτικής αρχής καθώς και την πρόεδρο του Ν.Π Α.Π του δήμου.  Η ηλιόλουστη μέρα συνέβαλλε καθοριστικά και στον αριθμό των συμμετοχών και κυρίως στην ψυχολογία των δρομέων που το ευχαριστήθηκαν και πέρασαν υπέροχα.

Η πιο συγκινητική στιγμή στον σημερινό αγώνα δρόμου προς τιμήν του Κώστα Πιμπα στα Λεχαινα….Το παιδί αυτό με σοβαρά κινητικά προβλήματα συμμετέχει και τερματίζει στον αγώνα… Η αποθέωση της ανθρώπινης θέλησης και της δίψας για τη ζωη

Σκοπός των διοργανωτών  από την πρώτη κιόλας διοργάνωση, ήταν και είναι ο αγώνας «Κωνσταντίνος Πίμπας» να γίνει θεσμός, τιμώντας έτσι τη μνήμη ενός ανθρώπου που πρώτα απ’ όλα ήταν παιδαγωγός.

Να θυμίσουμε ότι ο Κώστας Πίμπας διετέλεσε διευθυντής του Γυμνασίου Νεοχωρίου και γυμναστής. Δυστυχώς το Μάιο του 2013 και σε ηλικία 58 ετών έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του αλλά και όλους όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, τους συναδέλφους του, τους μαθητές του και όλη την τοπική κοινωνία.

Ο Κώστας Πίμπας ήρθε πριν από 20 περίπου χρόνια στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του καθηγήτρια Αγγλικών και ο ίδιος δούλεψε ως γυμναστής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε Αθλητικά σωματεία της περιοχής, όπου διακρίθηκε για την επιστημονική του κατάρτιση και γιατί έδωσε όλη του την ψυχή στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό. Τα τελευταία 4 χρόνια, ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και η Αθλητική Ένωση Λεχαινών, τον τιμούν με τον συγκεκριμένο αγώνα που διεξάγεται στην μνήμη του.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Μίγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος