FOLLOW US: facebook twitter

Τριήμερο χαλάρωσης και γνωριμίας με την Ηλεία

Ημερομηνία: 30-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

troxospita-katakolo2Στο Κατάκολο 130 αυτοκινούμενα τροχόσπιτα – Βραδιά προς τιμήν τους το Σάββατο στο Κατάκολο

Εντυπωσιασμένοι έμειναν οι επιβάτες 130 αυτοκινούμενων τροχόσπιτων που επισκέφθηκαν το προηγούμενο τριήμερο την Ηλεία και φιλοξενήθηκαν στη μαρίνα Κατακόλου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου. Η Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων με τη συμμετοχή και αρκετών ευρωπαϊκών λεσχών συμμετείχαν σε μια περιοδεία στην Πελοπόννησο με στάσεις στο Ναύπλιο, την Πάτρα, την Αρχαία Ολυμπία και το Κατάκολο.

Την Παρασκευή, πρώτη ημέρα της παραμονής τους εδώ, οι ιδιοκτήτες των τροχόσπιτων άφησαν τα «σπίτια» τους στη μαρίνα και ανέβηκαν στο τρένο για να εκδράμουν έως την Αρχαία Ολυμπία και να γνωρίζουν από κοντά τα αρχαία μνημεία μας.

faros-xoreutika-troxospitaΤο βράδυ του Σαββάτου στήθηκε ένα μεγάλο μουσικοχορευτικό γλέντι προς τιμήν τους σε συνεργασία με το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου «Ο Φάρος», που παρουσίασαν επτανησιακούς και λαϊκούς χορούς υπό τη διεύθυνση της δασκάλας Γεωργίας Μουρούτη, αλλά και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή τοπικού λαϊκού συγκροτήματος.

elvetoi-katakolo-troxospitaΕντυπωσίασε στην έναρξη ένα ζευγάρι Ελβετών που έπαιξε μουσική με παραδοσιακό όργανο που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι των Άλπεων.

Η Πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων Ασπασία Χριστοδουλάκη σε δηλώσεις της αναφέρθηκε σε αυτή την περιοδεία στην Πελοπόννησο.

troxospita-katakolo«Ξεκινήσαμε από Ναύπλιο που καθίσαμε τρεις μέρες, καθίσαμε άλλες δύο ημέρες στην Πάτρα και αποφασίσαμε μέσα στο πλαίσιο του σχεδιασμού ότι έπρεπε επισκεφθούμε και το Κατάκολο. Γιατί το Κατάκολο είναι ένα πάρα πολύ ωραίο παραθαλάσσιο μέρος και επίσης πολύ κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, την οποία επισκεφθήκαμε με τους ξένους φιλοξενούμενους και είχαμε μια πολύ ωραία επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο και μας διευκόλυνε πολύ και το τρένο του ΟΣΕ. Είναι 75 αλλοδαποί από όλη την Ευρώπη, από οκτώ χώρες, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία κ.α. και περίπου πενήντα τροχόσπιτα από την Ελλάδα. Δεν έχουμε διοργανώσει ξανά εκδρομή στο Κατάκολο αλλά είναι ένα φανταστικό μέρος και νομίζω θα την επαναλάβουμε αυτή την εξόρμηση» εξήγησε η κα Χριστοδουλάκη, που συμπλήρωσε πως όσοι από τους συμμετέχοντες το επιθυμούν μπορούν να μείνουν παραπάνω μέρες στην περιοχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος