FOLLOW US: facebook twitter

3η πρόσκληση για διά περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. Ήλιδας παρά τις αντιδράσεις

Ημερομηνία: 03-02-2021 | Συντάκτης:
Μέσω τηλεδιάσκεψης ζητά η αντιπολίτευση που απέχει από τις συνεδριάσεις

Διά περιφοράς συγκλήθηκε εκ νέου, και για 3η συνεχή φορά, το ματαιωθέν τις δύο προηγούμενες φορές Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας το βράδυ της Παρασκευής, παρά την εκφρασμένη αντίθεση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που ζητούν την πραγματοποίηση της συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μάλιστα στην προχθεσινή προγραμματισμένη διά περιφοράς συνεδρίαση, απείχαν ξανά τα μέλη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης – πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης- επαναλαμβάνοντας μέσω επιστολών τη θέση τους για συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης.

Με επιστολή τους τα μέλη της παράταξης «Ήλιδα Νέα Μέρα» και ο επικεφαλής Χρ. Χριστοδουλόπουλος, επισήμαναν μεταξύ άλλων, ότι επιδεικτικά για δεύτερη φορά ο πρόεδρος αγνοεί την προηγούμενη επιστολή τους με την οποία έκαναν γνωστό ότι δεν θα συμμετέχουν πλέον σε «διά περιφοράς» συνεδριάσεις και μάλιστα αποστέλλουν ξανά νέα πρόσκληση του ΔΣ δια περιφοράς. «Οφείλω να σας αναφέρω ότι, με λυπεί βαθύτατα το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρονικά του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας ο Πρόεδρος λειτουργεί ως εντολοδόχος της παράταξής του και όχι ως άνθρωπος που σέβεται την ύψιστη θέση του και τους δημοκρατικούς θεσμούς που καλείται να διαφυλάξει.

Εμείς ,για ακόμα μια φορά ,σας ενημερώνουμε ότι, τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης θα απέχουν από την προγραμματισμένη-διά περιφοράς -συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας. Σας ξεκαθαρίζουμε ότι, εμείς αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε μία διαδικασία που υποβαθμίζει την δημοκρατία στα συλλογικά μας όργανα, φιμώνοντας τους δημοτικούς συμβούλους και την αντίθετη άποψη.

Η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας και ο ρόλος για τον οποίο σας έχει εκλέξει το Σώμα, δεν χωρούν εμμονές και πείσματα».

Η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με τη σειρά της, πρότεινε το Δημοτικό Συμβούλιο  να πραγματοποιείται με φυσική παρουσία στο συνεδριακό κέντρο καθώς ο χώρος προσφέρεται για τη διατήρηση των αποστάσεων ενώ όσον αφορά τη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, τόνισε ότι  μπορεί να γίνει αρκεί ο Δήμος να εξασφαλίσει την τεχνική υποδομή. “Προτείνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει με φυσική παρουσία των μελών του στο συνεδριακό κέντρο, στην αίθουσα εκδηλώσεων . Ο χώρος προσφέρεται γιατί οι αποστάσεις μπορούν να κρατηθούν, αφού σε έναν χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει 250 άτομα μπορούν να οριστούν 35 θέσεις με την απαιτούμενη απόσταση. “Η συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη μπορεί να γίνει αφού ο Δήμος εξασφαλίσει την τεχνική υποδομή, γιατί δεν διαθέτουν τέτοια όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι. Η μοναδική φορά που έγινε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη δεν ήταν ό,τι καλύτερο για όσους συμμετείχαμε εκεί, Δια περιφοράς μπορεί να γίνει σε περίπτωση που η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει θέματα τρέχοντα υπηρεσιακά . Και επειδή η σημερινή ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τέτοια θέματα, για το λόγο αυτό συμμετέχουμε στη σημερινή συνεδρίαση . Η δια περιφοράς συνεδρίαση δεν μπορεί να γίνεται σε συνεχόμενες συνεδριάσεις, γιατί έτσι αποκλείονται οι παρατάξεις από την διαδικασία των ερωτήσεων αλλά και δεν τους δίνεται η δυνατότητα να θέσουν θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Περιμένουμε από τη Δημοτική Αρχή να πάρει υπόψη της τις παρατηρήσεις μας και να οργανώσει ανάλογα τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου .

Σημειώνουμε ότι περιμένουμε να έρθει για συζήτηση , με φυσική παρουσία ,η προγραμματική σύμβαση για το διυλιστήριο του φράγματος Πηνειού».

Τέλος ο επικεφαλής της παράταξης «Ήλιδα Νέα Γενιά Ιδεών» Δ. Κράλλης με εγγραφή δήλωση του, γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετέχει από εδώ και στο εξής στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβούλιου που διεξάγονται δια περιφοράς. «Σας επισημαίνουμε πως οι συνεδριάσεις με το σύστημα της τηλεδιάσκεψης διασφαλίζουν την δημοκρατική λειτουργία γιατί δίνουν την δυνατότητα προτάσεων αλλά και ελέγχου των πράξεων της δημοτικής αρχής από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων. Παρακαλούμε όπως εφαρμόσετε το σύστημα της τηλεδιάσκεψης για να επανέλθει σε εύρυθμη λειτουργία το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος