FOLLOW US: facebook twitter

3D ξεναγήσεις στην Ολυμπία

Ημερομηνία: 07-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

olympia3d2

Εφαρμογή λειτουργεί συμπληρωματικά στην κλασσική ξενάγηση και αποδίδει τρισδιάστατη απεικόνιση των μνημείων

Νέες εφαρμογές της τεχνολογίας βρίσκουν τη θέση τους μέσα στον πολιτισμό. Τελευταία εντοπίσαμε τουρίστες στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας να κινούνται στο χώρο με ένα τάμπλετ στο χέρι και να βλέπουν πολλά περισσότερα από όσα τα μνημεία μπροστά τους αποκάλυπταν. Οι τουρίστες στην Αρχαία Ολυμπία αλλά και σε άλλους κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, μπορούν να ξεναγηθούν και παράλληλα με τη σημερινή μορφή των μνημείων να δουν σε 3D την εικόνα που αυτά είχαν στο παρελθόν. Αναζητώντας την σχετική εφαρμογή φτάσαμε στην εταιρεία Moptil, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και για πρώτη φορά στην διεθνή Αγορά της εκπαίδευσης και του τουρισμού προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες 3D Αναπαράστασης μνημείων σε τάμπλετ, γυαλιά Εικονικής Πραγματικότητας και κινητές συσκευές. Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιεί είναι γνωστές ως Augmented και Virtual Reality.

olympia3d

Η Moptil (www.moptil.com) είναι μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που απευθύνεται σε οργανωμένα γκρουπ περιηγητών Αρχαιολογικών χώρων, μέσω τουριστικών πρακτορείων και παρέχει ένα τάμπλετ ανά περιηγητή Αρχαιολογικού χώρου, με σκοπό την Ψηφιακή Απεικόνιση των μνημείων σε πραγματικό χρόνο, τρισδιάστατα, με χρώματα, όπως ήταν στην Αρχαιότητα. Η υπηρεσία δεν περιλαμβάνει ηχητική υποστήριξη καθώς είναι συμπληρωματική μιας κλασικής ξενάγησης. Μάλιστα πριν από μερικούς μήνες ανακοινώθηκε και η συνεργασία της εταιρίας με τον Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

olympia3d3

Με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν είδαμε λοιπόν και στην Αρχαία Ολυμπία τουρίστες να περιηγούνται στον αρχαιολογικό χώρο και να στέκονται μπροστά από τα μνημεία για να δουν και να κάνουν τη σύγκριση ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, να εξετάσουν το πως ήταν ένα μνημείο όταν δημιουργήθηκε και σε ποια κατάσταση βρίσκεται σήμερα μετά από αιώνες…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος