FOLLOW US: facebook twitter

331 τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – Με επιβαρυμένο ιστορικό τα τέσσερα πρώτα θύματα

Ημερομηνία: 16-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
-103 είναι τα νέα κρούσματα του ιού – 49 χθες και 54 από προηγούμενα 24ωρα
-44 τα «ορφανά» κρούσματα

Σαράντα εννέα νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος του Υπουργείου Υγείας από τη χθεσινή μέρα, ενώ όπως είπε υπάρχουν άλλα 54 από προηγούμενα 24ωρα που δεν είχαν προσμετρηθεί λόγω φόρτου εργασίας των ιατρικών κέντρων.

Πλέον ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται στα 331 στην Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή 51 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται, ενώ 8 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία. 44 είναι τα “ορφανά” κρούσματα, για τα οποία δεν είναι γνωστό πώς κόλλησαν.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας υποστήριξε μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4.000 δείγματα και πως τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αθήνα. Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σημείωσε αναφορικά με την πορεία των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα ότι “δεν έχουμε ξεφύγει από τη νόρμα που υπάρχει. Θεωρώ ότι οι επόμενες ημέρες και επόμενες δυο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες”.

“Ο μέσος όρος των διασωληνωμένων είναι 67 ετών και είναι όλοι άνδρες. Συνολικά, από τους 51 νοσηλευόμενους, το 57% είναι άνδρες και ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι 64 έτη”, διευκρίνισε ο κ. Τσιόδρας.

Με επιβαρυμένο ιστορικό τα τέσσερα πρώτα θύματα

Επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό είχαν τα τέσσερα θύματα του κορονοϊού Covid-19 που πέθαναν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι έπασχαν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και άρα περιλαμβάνονταν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού οι οποίες κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορονοϊό.

Το τελευταίο θύμα ήταν ένας 53χρονος που εργαζόταν στο νοσοκομείο Καστοριάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος