FOLLOW US: facebook twitter

30 Αυγούστου 2020 ο Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Ημερομηνία: 17-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Ορίστηκε η ημερομηνία διοργάνωσης καθώς είχε ακυρωθεί η πρώτη λόγω κορονοϊού

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί στην ιερή γη της Ολυμπίας, στο Μονοπάτι της Εκεχειρίας, την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 ο «Δρόμος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας», διοργάνωση που είχε ακυρωθεί λόγω κορονοΙού και ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Μαρτίου 2020. Έτσι, η  Συμπολιτεία Ολυμπίας και η Οργανωτική Επιτροπή του Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας μαζί με την Περιφέρεια και τους δήμους Ήλιδας και Ολυμπίας, αποφάσισαν την εκ νέου διοργάνωση του Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και των άλλων συνοδών αγώνων, στο τέλος Αυγούστου.

Η διοργάνωση δεν εχει  αγωνιστικό χαρακτήρα με τους συμμετέχοντες να διανύουν 49,8 χλμ. για να μεταφέρουν το μήνυμα της Εκεχειρίας που «γεννήθηκε» στην Αρχαία Ολυμπία και μεταλαμπαδεύτηκε, μέσω του αθλητισμού, σε όλον τον κόσμο.

Το «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» όχι μόνο ενώνει την Ήλιδα (διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών αγώνων) και την Ολυμπία (τόπο τέλεσης των Ολυμπιακών αγώνων), αλλά φέρνει στο προσκήνιο την ημιορεινή Ηλεία και προβάλλει τον πολιτισμό, τη λαϊκή παράδοση, και τους φιλόξενους ανθρώπους της που υποδέχονται με τα παραδοσιακά τους προϊόντα και εδέσματα τους δρομείς. Για να πάρει μέρος κάποιος στο «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» δεν απαιτείται κάποια οικονομική συμμετοχή με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να τηρούν σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης. Όλοι οι δρομείς βραβεύονται με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια.

Περισσότερες πληροφορίες για την πορεία αλλά και πληροφορίες σχετικά με την διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μονοπατιού http://routeoftruce.com. Για την νέα ημερομηνία, οι συμμετέχοντες πρέπει να κάνουν νεα εγραφή .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος