FOLLOW US: facebook twitter

30.000 άνθρωποι πέρασαν το καλοκαίρι από το Νοσοκομείο Πύργου!

Ημερομηνία: 22-09-2016 | Συντάκτης:

nosokomeio-pyrgou-exoterika_1

Eξετάστηκαν στα Εξωτερικά Ιατρεία και τα Επείγοντα – Αυξάνεται ραγδαία λόγω κρίσης ο αριθμός των ασθενών που ζητούν δημόσια περίθαλψη

– Παρά τις ελλείψεις, γιατροί και νοσηλευτές κρατούν «όρθιο» το «Ανδρέας Παπανδρέου»

Δεν πάει παρά μόνο ένας μήνας, από τη μέρα, που ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, στην πρώτη του δήλωση με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε μιλήσει για «πραγματικό πόλεμο», αναφερόμενος στα επείγοντα περιστατικά που διαχειρίζεται το προσωπικό του Νοσοκομείου, και τα επίσημα στοιχεία από την κίνηση το θερινό τρίμηνο του 2016, έρχεται να το επιβεβαιώσει απόλυτα.

Περίπου 30.000 Ηλείοι, πέρασαν το κατώφλι του Νοσοκομείου Πύργου το τρίμηνο Ιουνίου- Ιουλίου- Αυγούστου, σχεδόν 10.000 ασθενείς για κάθε μήνα (!), αριθμός που αντιστοιχεί κάλλιστα στον πληθυσμό μιας επαρχιακής πόλης. Πρόκειται για Ηλείους, που εξετάστηκαν στα Επείγοντα και τα Εξωτερικά Ιατρεία όλο το καλοκαίρι με τη μεγαλύτερη κίνηση να παρουσιάζεται τον Ιούνιο (9.754 άτομα) και τον Αύγουστο (9.638 άτομα).

diamantopoulos-kostas2

«Η διαχείριση αυτών των περιστατικών, στην ιατρική, νοσηλευτική και διοικητική διάσταση υλοποιείται κατά τρόπο υποδειγματικό παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και αφορούν κυρίως τις ελλείψεις προσωπικού» επισήμανε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος.

«Η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με τα κενά και τις αρρυθμίες στην Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας (μικρός αριθμός συμβεβλημένων ιατρών στον ΕΟΠΥΥ), ωθεί ολοένα και περισσότερους στο ασφαλές καταφύγιο της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου» επισήμανε μιλώντας στην «Πρωινή» ο κ. Διαμαντόπουλος, προσθέτοντας ότι η αυξημένη αυτή ζήτηση αποτυπώνεται στα επίσημα στοιχεία προσέλευσης ασθενών τόσο στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όσο και στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου. «Η διαχείριση αυτών των περιστατικών, στην ιατρική, νοσηλευτική και διοικητική διάσταση υλοποιείται κατά τρόπο υποδειγματικό παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και αφορούν κυρίως τις ελλείψεις προσωπικού. Όπως είχα επισημάνει και σε προηγούμενη δήλωση μου, η προσπάθεια που καταβάλει το προσωπικό, υπερβαίνει τα ανθρώπινα όρια και κατανοώ απόλυτα τα όποια παράπονα εκφράζουν».

Η κρίση «οδηγεί» στο ΕΣΥ

Ο αριθμός των Ηλείων, που απευθύνονται τα τελευταία χρόνια -τα χρόνια της κρίσης- στο Νοσοκομείο Πύργου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που τους απασχολούν, αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και το βάρος που καλείται διαρκώς να σηκώσει ο «πυλώνας» υγείας του Νομού ξεπερνά κατά πολύ- σε πολλές περιπτώσεις-τις δυνατότητες του. Αποτέλεσμα είναι, να παρουσιάζονται κρίσεις κατά καιρούς σε διάφορα τμήματα όχι μόνο εξαιτίας των αποχωρήσεων (συνταξιοδοτήσεις, μετακινήσεις κτλ) προσωπικού αλλά και λόγω κόπωσης του δυναμικού που κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, κρατούν το σύστημα δευτεροβάθμιας περίθαλψης στο Νομό, όρθιο. Και αυτό, διαπιστώθηκε για ακόμα μια φορά περίτρανα, τον Αύγουστο, όπου η Παθολογική Κλινική, κινδύνευσε με «λουκέτο» και παρόλα αυτά, παρουσίασε –βάσει των επίσημων στοιχείων- πληρότητα 112,14% και μέση διάρκεια νοσηλείας 4 περίπου ημέρες…

Αυξάνονται κατά… χιλιάδες

Με μια προσεκτική ματιά, στα στοιχεία προσέλευσης ασθενών, τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες του 2016, εύκολα διαπιστώνει κανείς, ότι συγκριτικά με τους αντίστοιχους θερινούς μήνες του 2015, η προσέλευση ασθενών στο Νοσοκομείο του Πύργου, αυξήθηκε κατά 3.279 άτομα!

Τις πρώτες θέσεις στην αντιμετώπιση περιστατικών από τα Εξωτερικά Ιατρεία, κατέχουν το Ορθοπεδικό, το Παθολογικό, το Παιδιατρικό και σαφώς το Μικροβιολογικό και ακολουθούν το Χειρουργικό, το Ουρολογικό και το Ακτινολογικό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τον Αύγουστο του 2016, τα Εξωτερικά Ιατρεία του Μικροβιολογικού δέχτηκαν 593 ασθενείς, του Ορθοπεδικού 543, του Παθολογικού 528, του Παιδιατρικού 522, του Χειρουργικού 394, του Ουρολογικού 349, του Ακτινολογικού 329, του Ωτορυνολαρυγγολογικού 297, του Μαιευτικού 289 και του Οφθαλμολογικού 289…  Επίσης, έγιναν 80 αξονικές τομογραφίες. Ουσιαστικά, απ’ όλα τα Εξωτερικά Ιατρεία, τον Αύγουστο «πέρασαν» 5.037 ασθενείς, 4.476 από το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ενώ είχαμε και 125 ασθενείς που εξετάστηκαν στα απογευματινά ιατρεία.

Το σύνολο των ασθενών που εξετάστηκαν στο «Ανδρέας Παπανδρέου» το καλοκαίρι του 2016 αγγίζει τον αριθμό των 28.484 ατόμων (9.757 τον Ιούνιο, 9.089 τον Ιούλιο και 9.636 τον Αύγουστο) ενώ το περσινό καλοκαίρι του 2015 την πύλη του Νοσοκομείου πέρασαν 25.205 ασθενείς (8.177 τον Ιούνιο, 8.529 τον Ιούλιο και 8.499 τον Αύγουστο).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος