FOLLOW US: facebook twitter

3 καλοκαιρινές μονοήμερες όσο ο καιρός καλά κρατεί

Ημερομηνία: 19-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Ο Σεπτέμβριος είναι κάτι σαν το αγγελάκι και το διαβολάκι μέσα στο κεφάλι μας ταυτόχρονα: από τη μία μας βάζει πάλι σε τάξη στις υποχρεώσεις μας μετά τις διακοπές, από την άλλη η καλοκαιρία του μας δελεάζει για ακόμη μερικές αποδράσεις, ακόμη κι αν ο κουμπαράς… διαμαρτύρεται. Οργανώνουμε, λοιπόν, μονοήμερες εκδρομές που και θα μας τονώσουν και δεν θα επηρεάσουν πολύ τον προϋπολογισμό μας.

Ναύπλιο, για μπάνιο και sightseeing

Ξεκινήστε νωρίς το πρωί και βάλτε μπρος για το πανέμορφο και αρχοντικό Ναύπλιο. Σε 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα και περίπου 1,5 ώρα οδικώς, θα βρίσκεστε στα στενά δρομάκια του με τις βουκαμβίλιες, όπου μπορείτε να περιπλανηθείτε, να φάτε brunch σε υπέροχο ρομαντικό φόντο κι έπειτα να πάτε για μπάνιο στις γύρω παραλίες, την παραλία της Αρβανιτιάς που είναι και η πιο δημοφιλής, την Καραθώνα, μια ήσυχη αμμουδιά ή την Ψιλή Άμμο με κατεύθυνση προς Επίδαυρο. Μέσα στην πόλη και τα στενά θα βρείτε εστιατόρια για όλα τα γούστα για να πάρετε δύναμη κι ενέργεια μετά το μπάνιο, κι αν έχετε χρόνο, μπορείτε να κάνετε sightseeing είτε στο εντυπωσιακό Παλαμήδι που υψώνεται πάνω από το Ναύπλιο, με μια εκθαμβωτική θέα της πόλης, είτε στο φρούριο της Ακροναυπλιάς, που στέκεται αγέρωχο πίσω από την Παλιά Πόλη και χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή μέχρι τη δεκαετία του’50 ή στο Μπούρτζι, σε ένα μικρό νησάκι στα ανοιχτά του λιμανιού που θα σας εντυπωσιάσει εξίσου. Μετά από μια τέτοια μέρα, η επιστροφή στην Αθήνα δεν θα είναι πιο γλυκιά;

Αγκίστρι, για νησιώτικη αύρα

Η ιδανική απόδραση για όσους δεν είναι έτοιμοι ακόμη να αποχωριστούν τα νησιά, αλλά δεν έχουν το χρόνο και την οικονομική δυνατότητα να βάζουν πλώρη κάθε Σαββατοκύριακο για Κυκλάδες. Το Αγκίστρι είναι μια εύκολη και οικονομική επιλογή, η οποία δεν απαιτεί καν αυτοκίνητο, αν δεν το επιθυμείτε, και σας τα έχει όλα μαζεμένα για να μην σας ταλαιπωρήσει. Για μπάνιο οι επιλογές είναι ανάλογες του μεγέθους του νησιού. Μπορείτε να πάτε στη Χαλικιάδα στα νοτιοανατολικά, όπου θα κάνετε τα μακροβούτια σας σε έναν καταγάλανο κόλπο με χοντρά βότσαλα και κρυστάλλινα νερά, στη μικρή και βραχώδη παραλία της Σκληρής κάτω από το πευκόδασος ή αν κινηθείτε στον παραλιακό δρόμο μετά το Μεγαλοχώρι, στη γραφική, αμμουδερή παραλία της Δραγωνέρας, με τα πεύκα να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Στη Χαλικιάδα και τη Δραγωνέρα θα βρείτε και πολλούς ελεύθερους κατασκηνωτές, ενώ μια ακόμη επιλογή είναι το γραφικό λιμανάκι της Μαρέζας στα 200 μέτρα από τα Λιμενάρια, με πεντακάθαρα, βαθιά νερά και πολλά πεύκα, όπως και η Απόνησος, το ιδιωτικό νησάκι που συνδέεται με το Αγκίστρι, με πανέμορφα τιρκουάζ νερά, beach bar και το πεύκο να κυριαρχεί για άλλη μια φορά.

Νέα Στύρα Εύβοιας, για οικογενειακές καταστάσεις

Τα Νέα Στύρα στα νότια της Εύβοιας είναι ένας προορισμός που πιθανόν να έχουν περάσει οι περισσότεροι τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο με τους γονείς στα παιδικά τους χρόνια. Ήρθε η στιγμή να επιστρέψετε, έστω και για ημερήσια, αφού είναι ένας εύκολος προορισμός (φτάνετε σε 30 λεπτά με φέρι μποτ από την Αγία Μαρίνα), με κοντινές παραλίες με κρυστάλλινα νερά, παραλιακή περατζάδα και αέρα από παρελθόν. Ιδανικές κοντινές παραλίες για βουτιές είναι το Νημποριό, ανάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι και ο Λιμνιώνας Μεσοχωρίου ή η παραλία Αρμυρίχι, τις οποίες θα πρέπει πάντα να επισκεφτείτε ανάλογα με τον αέρα. Μετά το μπάνιο σας, μην παραλείψετε να ανεβείτε στα Άνω Στύρα, με το πιο παραδοσιακό χρώμα χωριού, για σουβλάκι από τα παλιά και γλυκό.

Πηγή: clickatlife.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος