FOLLOW US: facebook twitter

3 εκατομμύρια εργατοώρες για την πλωτή μονάδα φυσικού αερίου της Energean

Ημερομηνία: 03-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία
Η εταιρεία, που διαχειρίζεται και τα κοιτάσματα του Πρίνου, «τρέχει» το πρότζεκτ αξιοποίησης του κοιτάσματος Καρίς στο Ισραήλ, το οποίο θα δώσει φυσικό αέριο το πρώτο τρίμηνο του 2021

Mε γρήγορους ρυθμούς προχωρά από την εταιρεία Energean, που διαχειρίζεται και τα πετρέλαια του Πρίνου στη Θάσο, η κατασκευή της πρώτης Πλωτής Μονάδας Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (Floating Production Storage and Offloading – FPSO), η οποία θα εγκατασταθεί στην Ανατολική Μεσόγειο στην περιοχή του κοιτάσματος φυσικού αερίου Καρίς στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Energean, το κύτος του FPSO μετακινήθηκε μετά από 3 εκατομμύρια εργατοώρες(!) από το αγκυροβόλιο των ναυπηγείων της COSCO, στο Ζουσάν της Κίνας, περίπου 10 μήνες μετά την έναρξη της κατασκευής του.

Μέχρι τώρα για την κατασκευή του, που εξελίσσεται υπό την διαχείριση της TechnipFMC, το προσωπικό έχει εργαστεί τρία εκατομμύρια εργατοώρες χωρίς εργατικό ατύχημα.

Το κύτος θα παραμείνει στο Ζουσάν για προγραμματισμένες εργασίες και προς το τέλος του έτους θα αναχωρήσει για το ναυπηγείο Admiralty της Sembcorp Marine στη Σιγκαπούρη, προκειμένου να τοποθετηθούν τα «έξαλα», η κατασκευή των οποίων επίσης χαρακτηρίζεται από σημαντική πρόοδο. To πρότζεκτ προχωρεί με βάση τον προγραμματισμό της Energean για έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το θαλάσσιο κοίτασμα Καρίς στο Ισραήλ στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Πηγή: ethnos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος