FOLLOW US: facebook twitter

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών ΜΜΕ υπό την αιγίδα της Ένωσης το Μουσείο Ραδιοφώνου του Ρ/Σ Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 16-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαίου στο Ηράκλειο Αττικής, τo 3o Συνέδριό   της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης  Ελλάδας , με την συμμετοχή του  Ραδιοφωνικού σταθμού Αμαλιάδας (ΗΛΙΔΑ 91,1) και την εκπροσώπηση του από τον διευθύνοντα σύμβουλο του σταθμού  κ. Θεόδωρο  Τσαπάρα που διεξήχθη στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Μαίρη Αρώνη, Β’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών ΜΜΕ, Επικοινωνία FM, Ν. Ηράκλειο

 

Οι Εκπρόσωποι από 17 Δημοτικά Ραδιόφωνα και τηλεοράσεις κατέθεσαν τις απόψεις τους και τόνισαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν ενωμένοι  στη μάχη για την επίλυση των προβλημάτων  που συσσωρεύτηκαν  εδώ και 30 χρόνια.

Θεόδωρος Τσαπάρας, Διευθύνων Σύμβουλος και Υπεύθυνος Ροής Προγράμματος ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (ΗΛΙΔΑ 91.1)

 

Στην απόφαση- ψήφισμα του συνεδρίου, τα Δημοτικά Ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ Ελλάδας, ζητούν:

1. Την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας  τους, αξιοποιώντας την 30χρονη εμπειρία  που απέκτησαν, στην υπηρεσία των δημοτών και των πολιτών γενικότερα, αναδεικνύοντας την πολιτιστική και κοινωνική ζωή, καθώς και τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, με νηφαλιότητα, πλουραλισμό και αντικειμενικότητα.

2. Την εξαίρεσή τους από οποιαδήποτε συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς αδειοδότησης, τόσο για τις άδειες εκπομπής, όσο και της παροχής ψηφιακού σήματος.

3. Να αποσαφηνιστεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας τους και να δοθεί η δυνατότητα μετατροπής σε δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, όλων των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ που βρίσκονται υπό άλλο καθεστώς λειτουργίας.

4. Τον εξορθολογισμό της λειτουργίας τους με το απαραίτητο προσωπικό των ειδικοτήτων που απαιτούνται και την επαρκή επιχορήγησή τους από τους δήμους.

5. Τη δυνατότητα μετακίνησης προσωπικού σε και από άλλες υπηρεσίες του δήμου, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, καθώς και τη δυνατότητα εθελοντικής μετακίνησης προσωπικού μεταξύ των δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού.

Ολα τα μέλη της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης Ελλάδας

 

Το συνέδριο αποφάσισε επίσης:

Να θέσει υπό την αιγίδα της Ένωσης το Μουσείο Ραδιοφώνου του Ρ/Σ Αμαλιάδας (ΗΛΙΔΑ 91.1)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος