FOLLOW US: facebook twitter

3ο Λύκειο Πύργου: Μύηση στον κόσμο των βοτάνων

Ημερομηνία: 08-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Η φετινή Περιβαλλοντική Ομάδα του 3ου Λυκείου Πύργου μυήθηκε στον θαυμαστό κόσμο των Βοτάνων με ένα πρόγραμμα που τιτλοφόρησαν «Βότανα: Θησαυρός εκ Φύσεως». Για την αρχική προσέγγιση στηρίχτηκε περισσότερο σε ένα κλασικό βιβλίο βοτανολογίας, τη «Mεγάλη Εγκυκλοπαίδεια θεραπευτικών φυτών»  του Γάλλου Αdrew Chevallier  και λιγότερο στο διαδίκτυο. Σε βιωματικό επίπεδο, φύτεψαν στο προαύλιο τα πιο γνωστά είδη (ρίγανη, λεβάντα, δεντρολίβανο, χαμομήλι, θυμάρι, ματζουράνα) που απέκτησαν με την ευγενική χορηγία φυτωρίου. Ακόμα αποξήραναν με τον παραδοσιακό τρόπο (βαμβακερό ύφασμα σε αεριζόμενο χώρο), έφτιαξαν με αυτά αφεψήματα και τα γεύτηκαν, κατασκεύασαν φυτολόγιο με τη διαφοροποιημένη αποξήρανση που απαιτείται.

Πολύ εποικοδομητικές αποδείχτηκαν οι επισκέψεις τους σε γνωστό Βοτανοπωλείο της  πόλης, όπου πήραν συνέντευξη από τον ιδιοκτήτη και η 3ήμερη επίσκεψη σε Βόλο – Πήλιο, όπου παρακολούθησαν 4ωρο σεμινάριο (2 ώρες θεωρία – 2 ώρες στο πεδίο) στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα στην πόλη του Βόλου ήταν το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα, ένα παλιό εργοστάσιο μεταμορφωμένο υποδειγματικά εσωτερικά και εξωτερικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος