FOLLOW US: facebook twitter

3ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Απέκτησε μια εξαιρετική σχολική βιβλιοθήκη…

Ημερομηνία: 21-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

Μια ξεχωριστή βιβλιοθήκη διαθέτει πλέον το 3ο δημοτικό σχολείο Πύργου. Από χθες το πρωί βρίσκεται και επίσημα στη διάθεση των μαθητών. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, ο διευθυντής και οι δάσκαλοι του σχολείου, συνεργάστηκαν για τα παιδιά και το αποτέλεσμα του δικαιώνει. Δημιουργήθηκε ένας εξαιρετικός χώρος όπου οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν το βιβλίο που τους ενδιαφέρει, να το διαβάσουν ή να το δανειστούν. Στη βιβλιοθήκη έχει γίνει εξαιρετική ταξινόμηση με ηλικιακό ενδιαφέρον, ενώ έχουν τυπωθεί και κάρτες για τους μαθητές για το δανεισμό.

Χθες το πρωί ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παναγιώτης Ζεύλας επισκέφθηκε το σχολείο για να δει, το «επίτευγμα» της σχολικής κοινότητας. Ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Σιδηροκαστρίτης μιλώντας για το θέμα τόνισε πως «… αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας, είναι ο κόσμος του δημοτικού σχολείου. Ένα ζωντανό κύτταρο που αγκαλιάζει καθημερινά κάθε παιδί ξεχωριστά και όλα τα παιδιά μαζί. Στόχος μας είναι να νοιώσουμε την χαρά της ζωής και της δημιουργίας των κοινών αναζητήσεων της καθημερινής μεταμόρφωσης και των πολλών μικρών θαυμάτων. Ιδιαίτερα στο καιρό της κρίσης, είναι ανάγκη να υπερβούμε προβλήματα και δυσκολίες και να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα το χαμόγελο και το όνειρο που πρώτα από όλους τα παιδιά το έχουν ανάγκη που καλύτερα και πιο εύκολα από όλους μπορούν να τα νοιώσουν και να τα λειτουργήσουν.

Εγκαινιάζουμε σε αυτό το μικρό χώρο, μεγάλα ταξίδια στο μαγικό κόσμο των βιβλίων. Είναι μία προσπάθεια που μπόρεσε να πραγματοποιηθεί χάρη στην προσπάθεια, την βοήθεια και την συνέργεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας καθώς και την δημόσιας βιβλιοθήκης Πύργου τους οποίους από καρδιάς ευχαριστώ». Ο κ. Σιδηροκαστρίτης ευχαρίστησε τις κυρίες Νάνσυ Βαρουξή και Αιμιλία Ζαφειροπούλου, εκ του συλλόγου γονέων, για τη συμβολή τους, αλλά και την εκπαιδευτικό Νίκη Κατσιάπη, που βοήθησε εκ μέρους του Δημόσιας Βιβλιοθήκης, αλλά και τον πρόεδρο της Βιβλιοθήκης για τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει. Ο κ. Σιδηροκαστρίτης σχολίασε πως η παρουσίαση της βιβλιοθήκης έχει ως στόχο να καταρριφθεί ο μύθος των «καλών» και «παρακατιανών» σχολείων στην περιοχή, συμπληρώνοντας πως σε όλα τα σχολεία γίνεται πολύ καλή δουλειά από τους εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Ζεύλας συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην δημιουργία της βιβλιοθήκης και σχολίασε και αυτός πως «… σε όλα τα σχολεία γίνεται προσπάθεια να σπάσουν τα σύνορα – τα όρια του σχολείου με την κοινωνία όπως πρέπει να είναι όλα τα σχολεία. Ευχόμαστε καλή λειτουργία και τα παιδιά να δουν ανοιχτούν ορίζοντες μέσα από την βιβλιοθήκη. Ο χώρος είναι πολύ ωραίος και χαιρόμαστε όλοι που είμαστε εδώ».

Η κα Κατσιάπη, τόνισε πως η Δημόσια Βιβλιοθήκη αγκάλιασε την πρωτοβουλία αυτή και εξήρε τις προσπάθειες των γονέων και του διευθυντή για τη δημιουργία της. «Δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε και με πολύ χαρά συμπράξαμε. Θέλουμε το παιδικό βιβλίο να ταξιδεύει σε κάθε παιδική ψυχή. Θέλουμε κάθε παιδικό χεράκι να αγγίζει το βιβλίο και να το διαβάζει και να ταξιδεύει μαζί με το βιβλίο . Θέλουμε το παράδειγμα αυτό να το μιμηθούν κι άλλα σχολεία και θα είμαστε αρωγοί τους και συμπαραστάτες τους σε όλες τις παρόμοιες προσπάθειες».

Η κα Ζαφειροπούλου εξήγησε πως το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο αλλά παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν, κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να δημιουργήσουν τη βιβλιοθήκη αυτή. Ευχαρίστησε δε, όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια και τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Library for all» που χάρισε πολλά βιβλία, τους γονείς και τους μαθητές που προσέφεραν βιβλία επίσης, για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος