FOLLOW US: facebook twitter

3η φορά στο Κατάκολο έπιασε τον σταυρό ο Βασίλης Τράπαλης

Ημερομηνία: 08-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Ο Βασίλης Τράπαλης, από τα Λαστέικα Πύργου, ήταν ο άνθρωπος που έπιασε το σταυρό τα παγωμένα νερά του Κατακόλου τα Θεοφάνια. Μετά την τέλεση της Επίσημης Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός καθώς και οι επίσημοι και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, από τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου μετέβησαν συνοδεία της Φιλαρμονικής Πύργου, στο χώρο της προκυμαίας όπου έγινε η τελετή καθάγιασης των υδάτων.

Στο νερό έπεσαν για το σταυρό 14 άτομα, εκ των οποίων και δύο νεαρές κοπέλες, όμως ο Βασίλης Τράπαλης κατάφερε – για τρίτη φορά φέτος – να πιάσει το σταυρό. Συνολικά έχει συμμετάσχει έξι φορές για το σταυρό στα Θεοφάνια.

Από τα χέρια του Μητροπολίτη Ηλείας, του υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη και του Γ.Γ. Ναυτιλίας κ. Καλαματιανού, παρέλαβε ένα χρυσό σταυρό ως δώρο…

«Καλή χρονιά σε όλους και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, υγεία και χαρά σε όλο τον κόσμο» ευχήθηκε ο Βασίλης Τράπαλης που δήλωσε πως είναι η 6η χρονιά που βουτά για το σταυρό  και η τρίτη που καταφέρνει να τον πιάσει. «Πέρσι βούτηξαν λιγότεροι, αλλά δόθηκε μάχη, φέτος αν και περισσότεροι ήταν πιο εύκολο» σχολίασε.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι βουλευτές Κώστας Τζαβάρας και Γιάννης Κουτσούκος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων.

Η πίτα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου

Στο σπίτι του Ιωάννη Λάτση που έχει παραχωρηθεί στο δήμο Πύργου, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λιμενικού Ταμείου. Η είδηση που βγήκε εκεί, είναι πως ο δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής παρουσία και του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, έχει ζητήσει από τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την ίδρυση Νομικής Σχολής στον Πύργο και όπως είπε το ζήτημα «κολλάει» στο ότι η Ηλεία, δεν ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου βάσει καταστατικού μπορεί να εξακτινωθεί στις πρωτεύουσες των νομών το Πανεπιστήμιο.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΔΛΤ κ. Βαρουξής αναφέρθηκε στο όραμα που έχει για το λιμάνι, αλλά και τα έργα που αναμένεται να προχωρήσουν μέσα στο 2018, ώστε να βελτιωθεί κατά πολύ το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στους τουρίστες και την προοπτική να επισκέπτονται και τον Πύργο.

Ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης τόνισε πως το 2018 θα είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά και ευχήθηκε του χρόνου τέτοια μέρα τα δύσκολα να έχουν μείνει πίσω. Δήλωσε πως η ανάπτυξη έρχεται πρωτίστως όταν όλοι ζουν με καλύτερες συνθήκες

Στο μακρύ του χαιρετισμό ο κ. Λιατσής επανέλαβε τα όσα έθεσε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Μπαλαούρα και ζήτησε επιπλέον από τον κ. Μπαξεβανάκη να συμβάλει ώστε να αξιοποιηθεί περαιτέρω το κτίριο της οικίας Ιωάννη Λάτση. Μιλώντας για το θέμα του ΤΕΙ και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ηλεία, ευχήθηκε όλες οι περιοχές να αποκτήσουν τμήματα, όπως η Αμαλιάδα, η Ανδρίτσαινα, τα Λεχαινά, αλλά ζήτησε από τον υφυπουργό Παιδείας να συμβάλει ώστε να απεμπλακεί το θέμα της ίδρυσης πανεπιστημιακής σχολής στον Πύργο με το εμπόδιο που θέτει το καταστατικό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σχετικά με την διοικητική διαίρεση που αφορά την Ηλεία. «Προσπαθήστε να μας βοηθήσετε να αποδείξουμε πως είμαστε νομός της Πελοποννήσου. Έχουμε ένα πρόβλημα ταυτότητας. Δεν ξέρουμε τι να γράψουμε στην Ηλεία» σχολίασε ο κ. Λιατσής.

Για το θέμα των τουριστών από το Κατάκολο στον Πύργο τόνισε πως έχει διαβεβαιώσεις πως τον επόμενο μήνα, οι πρώτοι τουρίστες θα επισκεφθούν τον Πύργο μέσω του σχεδιασμού που γίνεται, λέγοντας πως αυτό αποτελεί προτεραιότητά του και μόλις η οικονομία της πόλης κινηθεί θα υπάρχει και λιγότερη γκρίνια… σχολιάζοντας πως ο λεωφόρος της θάλασσας φέρνει πρόοδο και πλούτο.

Τέλος ενημέρωσε πως ομόφωνα το ΔΣ Πύργου αποφάσισε να ανακηρύξει επίτιμο δημότη της πόλης τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και να του δώσει το Χρυσό Μετάλλιο Τιμής της πόλης σε τελετή που θα γίνει στις 18 Ιανουαρίου, το απόγευμα σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος