FOLLOW US: facebook twitter

2ο Run Pyrgos: Ήρθε για να μείνει!

Ημερομηνία: 15-05-2023 | Συντάκτης:

Δήμαρχος Πύργου Παν. Αντωνακόπουλος: «Προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο στην πόλη»

Με το αριθμό ρεκόρ των 1600 συμμετοχών, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το 2οRunPyrgos. Το φιλόδοξο αθλητικό γεγονός της πόλης που κατάφερε για άλλη μια χρονιά να ενώσει πολίτες όλων των ηλικιών και να δημιουργήσει μια μεγάλη γιορτή χαράς, συλλογικότητας και άμιλλας.

Το 2οRunPyrgos ολοκλήρωσε το πλούσιο εορταστικό τριήμερο πολιτισμού και αθλητισμού που διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου, παράλληλα με τα Ανθεστήρια 2023 και την Ανθοκομική έκθεση στο Επαρχείο.

Κι όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Δημιουργούμε μια άλλη πόλη με ένα έντονο εορταστικό τριήμερο. Μια πόλη όπου ο καθένας είναι διαφορετικός αλλά όλοι ίσοι. Έτσι πρέπει να ζούμε, με ισότητα, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, χαρά. Αυτό το τριήμερο ήταν αφιερωμένο στη νέα γενιά».

Το μήνυμα του αθλητισμού

Ο κ. Αντωνακόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του, λίγο πριν δώσει την εκκίνηση της πρώτης διαδρομής συνεχάρη τους συλλόγους που «υπέγραψαν» την διοργάνωση, τονίζοντας: «Η κοινωνία των πολιτών πρωταγωνιστεί στο οργανωτικό πλαίσιο και εμείς, ως Δημοτική Αρχή, ενισχύουμε οικονομικά και υλικά όσο χρειάζεται. Εύχομαι καλό αγώνα σε όλα τα παιδιά και να ξέρετε πως αν προσπαθήσετε στη ζωή σας όπως προσπαθείτε και σήμερα, μπορεί και να τα κερδίσετε όλα. Αν δεν κάνετε καμία προσπάθεια είστε σίγουρα χαμένοι πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Αυτό είναι το μήνυμα του αθλητισμού. Προσπαθούμε με εντιμότητα, ευγένεια, άμιλλα. Κι εμείς, προσπαθούμε σ’ αυτή την πόλη για ένα καλύτερο αύριο. Εύχομαι η ζωή σας όλη να είναι χαρούμενη όπως σήμερα».

«Τρέχουμε στο Ιστορικό Κέντρο»

Το αθλητικό γεγονός συνδιοργανώθηκε  από τον Δήμο Πύργου, τη ΔΗΚΕΠ,  το Γραφείο Εθελοντισμού, την ΠΔΕ με τα Αθλητικά σωματεία Γ.Σ. ΑΘΛΗΣΗ, Α.Σ.ΑΙΟΛΟΣ ΠΥΡΓΟΥ, ΝΕΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΣΤΕΪΚΩΝ, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και με τη στήριξη δεκάδων επαγγελματιών της πόλης.Το φετινό σύνθημα της διοργάνωσης ήταν «Τρέχουμε στο Ιστορικό Κέντρο», καθώς η διαδρομή διέσχιζε μεγάλο μέρος του ιστορικού κέντρου της πόλης καθώς και σημεία που έχουν αναπλαστεί πρόσφατα.

Εκατοντάδες πολίτες λοιπόν, όλων των ηλικιών καθώς και ΑμεΑ έτρεξαν τις καθορισμένες διαδρομές των 5, 2 και 1 χλμ. Ξεχωριστή εμφάνιση, αυτή των χορευτικών συγκροτημάτων της «Χοροκίνησης» που κράτησαν συντροφιά το κοινό με εκπληκτικές χορογραφίες.    –  Τις απονομές έκαναν από τον Δήμο Πύργου, ο κ. Αντωνακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυροπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Μαρίνος Αχτύπης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Παπαδημητρίου, ο Γ.Γ. του Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος, οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός και Γιώργος Παναγιωτόπουλος και ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης.

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος