FOLLOW US: facebook twitter

2ο  Γυμνάσιο   Πύργου:  Πανελλήνια ημέρα αθλητισμού

Ημερομηνία: 30-09-2022 | Συντάκτης:

            Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, καθώς και της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στην οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων με κοινό σύνθημα για το έτος 2022: «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ»

            Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, καθώς και η σύνδεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν τους υπό έμφαση στόχους του εν λόγω εορτασμού. Υπό αυτό το πνεύμα, σε κάθε σχολική μονάδα η εμπλοκή όλων των εκπαιδευτικών και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ τους προσδίδει αναμφισβήτητα προστιθέμενη αξία στον κοινό με όλα τα σχολεία της Ευρώπης εορτασμό του σχολικού αθλητισμού και συμβάλλει καθοριστικά στην προαγωγή κοινών πολιτιστικών και κοινωνικών αξιών.

           Οι μαθητές-τριες του 2ου Γυμνασίου Πύργου  έδωσαν και πάλι φέτος ένα δυναμικό παρόν με τις δράσεις και εκδηλώσεις που προετοίμασαν, με τις οδηγίες και το συντονισμό της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Δανιελιάν Φωτεινής.

           Στους μαθητές μίλησε ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου κ. Γεώργιος Κομιώτης που κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων και στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στην κ. Φ Δανιελιάν, που ανέπτυξε  το νόημα της ημέρας αθλητισμού.

           Ακολούθησαν όλες οι προγραμματισμένες δράσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της ημέρας. Οι δράσεις/δραστηριότητες και εκδηλώσεις (π.χ. Παραδοσιακοί χοροί, αγώνες ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης, καλαθοσφαίρισης, αγώνες σκυταλοδρομίας, εκδηλώσεις αναφοράς/ιστορικής αναδρομής μέσω πολυμέσων), υλοποιήθηκαν αποκλειστικά εντός του σχολικού ωραρίου, με τη συμμετοχή  των μαθητών και μαθητριών, για να κατανοήσουν τα παιδιά από νωρίς στη ζωή τους ότι ο αθλητισμός είναι βασική παράμετρος σωματικής και πνευματικής υγείας. Με την συμμετοχή των μαθητών-τριων όλων των τάξεων στις δράσεις δίνεται η ευκαιρία να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας που ο αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού αλλά και της ευγενούς άμιλλας.

            Κατά την διάρκεια των δράσεων μας επισκέφθηκε  ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Εθελοντισμού της Π.Δ.Ε.  κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε δραστηριότητες των μαθητών-τριών, έπαιξε μαζί τους, επισκέφθηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του σχολείου και συνομίλησε με τους διδάσκοντες και των δύο συστεγαζομένων σχολείων.

Ακ

        

   


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος