FOLLOW US: facebook twitter

2ο Γυμνάσιο Πύργου: Γιόρτασαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Ημερομηνία: 02-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2019 που φέτος καθιερώθηκε ως Διεθνές Έτος Αυτοχθόνων Γλωσσών, γιόρτασαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου με συντονίστριες τις καθηγήτριες ξενόγλωσσων τμημάτων κ.κ. Αικ. Ζούνη, Αθ. Παναγούλια, Δ. Ηλιοπούλου και Κων/να Μπαρδοπούλου.

Με την ευκαιρία αυτής της ημέρας τονίστηκε η σημασία της εκμάθησης γλωσσών και της πολυγλωσσίας αφού η εκμάθηση ξένων γλωσσών έχει γίνει αναγκαία περισσότερο όσο ποτέ και η επιτυχία πλέον εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα του ατόμου να λειτουργήσει ως μέλος ενός παγκόσμιου χωριού, του οποίου τα μέλη ομιλούν μια ποικιλία γλωσσών.

Η πολυγλωσσία διδάσκει τους μαθητές να σέβονται την διαφορετικότητα, την μοναδικότητακαι το αποτύπωσαν ζωγραφίζοντας το Ουράνιο Τόξο με όλα τα Χρώματα της γης, με αξίες και Ιδανικά για έναν κόσμο καλύτερο, βάζοντας πάνω σε αυτόνΛέξεις όπως Αγάπη, Love, AmourLiebe, Freedom, Liberté, Ισότητα, Αδελφοσύνη, Ανθρωπιά,  Σεβασμός  και τραγουδώντας “σ’όλες της γης τις γλώσσες”.

Ήταν μια πολύ πλούσια εκδήλωση που περιείχε ποίηση, τραγούδι, μαντέματα και ιδιωματισμούς όπου συμμετείχαν βιωματικά και διαδραστικά όλοι ανεξαιρέτως, κάνοντας τον εορτασμό της ημέρας πραγματική γιορτή και διασκέδαση. Αυτό άλλωστε είναι  το μήνυμα της προώθησης του γλωσσικού πλουραλισμού, μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά σε όλον τον πλανήτη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε, με το ελπιδοφόρο μήνυμα των μαθητών να χτίσουν έναν κόσμο πιο όμορφο βασισμένο σε Αξίες και Ιδανικά που έχουμε όλοι μέσα μας και που μας οδηγούν, και με την πολύτιμη συμβολή της κ. Κωστούλας Σακκά-Κυρίτση, καθηγήτριας Μουσικής, που συντόνισε την χορωδία του σχολείου με όμορφα τραγουδάκια εμπνευσμένα από τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών και στις 4 γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος