FOLLOW US: facebook twitter

2ο Γυμνάσιο Πύργου: Εορτή 28ης Οκτωβρίου 1940

Ημερομηνία: 29-10-2022 | Συντάκτης:

                   Το 2ο   Γυμνάσιο Πύργου, στις 27/10/2022, πιστό στο ετήσιο ραντεβού του με την Ιστορία, τίμησε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του πολέμου του 1940. Πριν την έναρξη της εορτής έγινε ανάγνωση του μηνύματος της Υπουργού Παιδείας για την ημέρα, στη συνέχεια αναγνώστηκε το Πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων αναφορικά με τον ορισμό των σημαιοφόρων και των παραστατών για την παρέλαση, καθώς και η παράδοση της Σημαίας από τον Διευθυντή του σχολείου μας κ. Γεώργιο Κομιώτη στη σημαιοφόρο Καραμάνη Βασιλεία.

                  Ακολούθησε η γιορτή, η οποία, εκτός από το χρονικό και τα ποιήματα, ήταν πλαισιωμένη από πλούσιο ηλεκτρονικό υλικό αρχείου του πολέμου, καθώς και από τραγούδια που απέδωσε η Χορωδία του σχολείου. Στη συνέχεια δόθηκαν τα Βραβεία,  τα Αριστεία καθώς και οι Έπαινοι προσωπικής  βελτίωσης.

             Ας μην λησμονείται πως η εκδήλωση έλαβε χώρα με τη συμμετοχή μαθητών στο χώρο εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου και όχι κατά τμήμα όπως είχαν ορίσει τα πρωτόκολλα στην περίοδο της πανδημίας. Αυτό το γεγονός συνετέλεσε ώστε το σχολείο να <<βγει εκτός των τειχών>> για μια ακόμα φορά λαμβάνοντας μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής επετείου , αναδεικνύοντας με ιστορικές μαρτυρίες και με αποσπάσματα της λογοτεχνίας  αλλά και με πλούσια μουσική επένδυση τη συμμετοχή του ελληνισμού στη γραφή της ιστορίας του.

                 Τους μαθητές-τριες του σχολείου  συνεχάρη ο Δ/ντης κ. Γεώργιος Κομιώτης, για την προσοχή στην παρακολούθηση των δρώμενων, καθώς και τους συμμαθητές-τριες τους που υλοποίησαν την γιορτή, όπως και τις καθηγήτριες που είχαν την επιμέλεια της γιορτής, κ. Αρετή Αργυρίου,  Κων/να Νικολοπούλου και Κων/να Σακκά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος