FOLLOW US: facebook twitter

2ο Γυμνάσιο Πύργου: Διδακτική επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 25-10-2022 | Συντάκτης:

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Αρχ. Ελληνικής Ιστορίας και της βιωματικής ανάδρασης, οι μαθητές της Α΄ Τάξης  του 2ου Γυμνασίου Πύργου επισκέφθηκαν την Αρχ. Ολυμπία για να δουν και να γνωρίσουν αρκετά από αυτά που διδάχθηκαν κατά την διάρκεια του μαθήματος ή είδαν σε εικονική πραγματικότητα.Η εισήγηση για την επίσκεψη ήταν πρωτοβουλία της κ. Δ. Διονυσίου και της κ. Α. Γρηγοροπούλου, Φιλολόγων.

Ειδικότερα στις 21 Οκτωβρίου, με το τραίνο, επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό Χώρο, το Μουσείο και την πόλη. Σκοπός της διδακτικής επίσκεψης  ήταν να αντιληφθούν πως η ιστορία δεν βρίσκεται μόνο στα σχολικά εγχειρίδια ούτε διδάσκεται μόνο στη σχολική τάξη. Αντίθετα διδακτικός στόχος αποτέλεσε η βιωματική συμμετοχή στην Ιστορία και για αυτό οι  μαθητές περιηγήθηκαν στο χώρο για να συζητήσουν και να ενημερωθούν για τους ναού των προγόνων τους, τις ιερές τελετές, τα τελετουργικά δρώμενα, τους Ολυμπιακούς αγώνες, τα οποία αποτελούν μέρος της ιστορίας και του τόπου τους.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου οι συνοδοί καθηγητές διαμοίρασαν ένα φύλλο εργασίας με ερωτήσεις γύρω από τα εκθέματα του χώρου ώστε οι μαθητές να ερευνήσουν, να ρωτήσουν, να ανιχνεύσουν τη γνώση μέσα από τις πληροφορίες που είναι ήδη αναρτημένες σε πλάκες για κάθε έκθεμα.   Σε αυτό το σημείο να εξάρουμε τη συμβολή των φυλάκων του χώρου , οι οποίοι πρόθυμα εξηγούσαν που βρισκόταν το κάθε έκθεμα για το οποίο όφειλαν οι μαθητές να συλλέξουν απαντήσεις.  Παράλληλα για ό,τι έπρεπε να ανακαλύψουν είχαν ως εποπτικό μέσο ένα χάρτη του αρχαιολογικού χώρου που τους είχε δοθεί ήδη από τους καθηγητές τους.

Οι μαθητές εργάστηκαν κατά ομάδες, έκαναν διάλογο και εργάστηκαν με ευσυνειδησία και με προσήλωση στο στόχο τους,συμπεριφέρθηκαν υπεύθυνα κατά την διάρκεια της επίσκεψης.

Ακολούθησε στη συνέχεια περιήγηση στους δρόμους της πόλης, είδαν το κτήριο του Δημαρχείου, επισκέφθηκαν τα τουριστικά καταστήματα, περπάτησαν στους πλακόστρωτους δρόμους πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής.

Ο Δντης του σχολείου κ. Γ. Κομιώτης ευχαρίστησε θερμά τους παρακάτω διδάσκοντες που είχαν την πρωτοβουλία αλλά και συνόδευσαν τους μαθητές –τριες στην διδακτική τους επίσκεψη: κ.: Δ. Διονυσίου, Α. Γρηγοροπούλου,Κ. Νικολοπούλου, Μ. Φωτιάδη, Α. Ζώρα και Σ.  Αναστασίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος