FOLLOW US: facebook twitter

2ο  Γυμνάσιο Πύργου: Διδακτικές επισκέψεις στην οινοποιία Αχαΐα Κλάους

Ημερομηνία: 06-12-2022 | Συντάκτης:

             Ολοκληρώθηκαν  την Τρίτη 6 Δεκέμβρη οι διδακτικές επισκέψεις που πραγματοποίησε η Β΄ τάξη του 2ου Γυμνασίου Πύργου στην Πάτρα τμηματικά και συγκεκριμένα στην οινοποιία ΄΄ACHAIA CLAUSS’’, που αποτελεί το παλαιότερο οινοποιείο της Ελλάδας, την πρώτη οινική κοινότητα της χώρας μας.

              Η πρώτη ομάδα μαθητών μετέβη στο χώρο στις 28 Νοέμβρη και την επίσκεψη εισηγήθηκαν η κα Αναστασίου Στέλλα στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και η κα Νικολοπούλου Κωνσταντίνα, με αφορμή το μάθημα των αρχαίων ελληνικών από μετάφραση, οι οποίες ήταν ταυτόχρονα και οι συνοδοί των μαθητών-τριών, με αρχηγό την κα Ηλιοπούλου Δέσποινα, υποδιευθύντρια του σχολείου.

                Συνοδοί στη δεύτερη ομάδα μαθητών ορίστηκαν η κα Τσαγκαρουσιάνου Παναγιώτα και η κα Διαμαντοπούλου Αναστασία και αρχηγός η κα Νικολοπούλου Κωνσταντίνα.

               Στόχος της επίσκεψης ήταν να αποκτήσουν οι μαθητές βιωματική γνώση για τη διαδικασία παραγωγής, εμφιάλωσης και αποθήκευσης του κρασιού συνδυαστικά με το γεγονός πως το κέρασμα του οίνου ήταν βασικό συστατικό στο θεσμό της φιλοξενίας στην εποχή του Ομήρου.

              Όλοι οι μαθητές-τριες  απόλαυσαν την ξενάγηση στο χώρο του βαρελάδικου από την υπεύθυνη και έκαναν ερωτήσεις γύρω από τις ποικιλίες του κρασιού, τις τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται, αλλά και για τους ανθρώπους που ζούσαν στο κάστρο με κέντρο το οινοποιείο.

           Παράλληλα στους μαθητές-τριες δόθηκε και φύλλο εργασίας πάνω στο οποίο εργάστηκαν ομαδικά με αποτέλεσμα να αποκρυσταλλώσουν τις γνώσεις από τη βιωματική εμπειρία τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος