FOLLOW US: facebook twitter

2ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας: Συμμετοχή στο Erasmus για ένα Σχολείο… χωρίς σύνορα

Ημερομηνία: 23-06-2022 | Συντάκτης:

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ ΚΑ1 με τίτλο «Πολυπολιτισμικότητα και καινοτομία για ένα σχολείο χωρίς σύνορα» και με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μαθησιακή κινητικότητα του διδακτικού προσωπικού του 2ου Δημοτικού Αμαλιάδας.

Τη δράση σχεδίασαν ως αρχηγός η Σταυρούλα Σωτηροπούλου (κλάδου ΠΕ06), η Μαρία Σταθοπούλου, επίσης κλάδου (ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας) και η Αγγελική Γιαννούλη, κλάδου (ΠΕ91.01-Θεατρικής Αγωγής) οι οποίες επισκέφτηκαν την Ιταλία και συγκεκριμένα την πόλη της Φλωρεντίας. Συμμετείχαν έτσι στην υλοποίηση του προγράμματος που διοργάνωσε ο φορέας «Europass Teacher Academy (Europass SRL)» με θέμα «Σχεδιάζοντας Μαθησιακά Περιβάλλοντα Συμπερίληψης για την Υποστήριξη όλων των Μαθητών».

Το πρόγραμμα κινητικότητας περιελάμβανε καθημερινή παρακολούθηση μαθημάτων, είχε διάρκεια 30 ώρες και συμμετείχαν 12 εκπαιδευτικοί από 5 χώρες με επιμορφωτή τον κ. Δημήτριο Ζησιμόπουλο, Αναπληρωτή Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας της Κύπρου στο πρόγραμμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης της Ειδικής Αγωγής και εκπαιδευτή για την Ακαδημία Εκπαιδευτικών Europass.

Οι συμμετέχοντες μέσω της επιμορφωτικής δραστηριότητας είχαν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις γλωσσικές δεξιότητες και τις ικανότητές τους, να έρθουν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα και πολιτισμό και να αναπτύξουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με δήλωση και των τριών εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού, η εμπειρία που βίωσαν ήταν μοναδική με σκοπό την επαγγελματική εξέλιξη, την ενίσχυση των δεξιοτήτων όλων των μαθητών και την ενσωμάτωσή τους στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική.


Η φιλοσοφία του σύγχρονου Σχολείου

Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τα σχολεία τους και συζητήθηκε η φιλοσοφία του εκπαιδευτικού συστήματος της κάθε χώρας. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν σχέδια παρέμβασης μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων και σχεδίασαν συνεργατικά μάθημα διαφοροποιημένης διδασκαλίας.

Τέλος, ακολούθησε απονομή τίτλων, απογευματινή ξενάγηση στην πόλη της Φλωρεντίας και ημερήσια εκδρομή σε Πίζα, Σαν Τζιμινιάνο, Κιάντι και Σιένα.

Επιμορφωτική ενημέρωση και των άλλων εκπαιδευτικών

Επιπλέον, το σχολείο πραγματοποίησε επιμορφωτική συνάντηση όπου οι τρεις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα εκπαιδευτικοί εισηγήθηκαν το θέμα τόσο στο διδακτικό προσωπικό της δικής τους σχολικής μονάδας όσο και στους συναδέλφους άλλων σχολείων της περιοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος