FOLLOW US: facebook twitter

Το κουδούνι στο 2ο Δημοτικό Γαστούνης χτυπά ξανά-Ασφαλές, σύγχρονο & πλήρως ανακαινισμένο κτίριο

Ημερομηνία: 16-01-2022 | Συντάκτης:
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Βασιλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Σ. Μάλλιαρης, ο αντιδήμαρχος Πολ. Προστασίας Γ. Καραμπίνης, η πρόεδρος της ΤΚ Γαστούνης Μ. Μητσοπούλου και το μέλος του ΤΣ Γ. Φανός.

ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΤΟΥ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ ΧΤΥΠΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαστούνης, που είχε κλείσει  τον Απρίλιο του 2018 λόγω προβλημάτων στατικότητας, επαναλειτουργεί από την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022, είναι από τα ωραιότερα σχολικά κτίρια του Κάμπου.

Για το έργο επισκευής –ενίσχυσης του 2ου Δημοτικού Σχολείο προϋπολογισμού 561.180,04 € και 133.738,40 € (Συμπληρωματικής σύμβασης)  έδωσε εντός και εκτός του Δήμου Πηνειού σκληρούς αγώνες ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος και οι συνεργάτες του. Η δέσμευσή του Δημάρχου να λειτουργήσει το σχολείο στις αρχές της τρέχουσας σχολικής χρονιά τηρήθηκε κατά γράμμα.

Το έργο παραδίδεται στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα την ερχόμενη Δευτέρα. Πρόκειται για ένα κτίριο ασφαλές, λειτουργικό πλήρως ανακαινισμένο με εντυπωσιακές τοιχογραφίες εκπαιδευτικού περιεχομένου και με περιβάλλοντα χώρο αισθητικά αναβαθισμένο. Ένα κτίριο κόσμημα για τον Δήμο Πηνειού.

Μαρίνος: «Το χρωστάμε στα παιδιά μας»

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 επαναλειτουργεί το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαστούνης. Αυτή ήταν η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και την τηρήσαμε. Απευθύνω ευγνώμονες ευχαριστίες στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, στην Οικονομική Υπηρεσία, γιατί υπερέβησαν προσκόμματα που πολλές φορές δυστυχώς επινοούσαν κάποιοι για να καθυστερήσουν ή να ακυρώσουν την εκτέλεση του έργου. Οι Υπηρεσίες αυτές γνωρίζουν τους αγώνες μου για την διασφάλιση της χρηματοδότησης. Απευθύνω ευχαριστίες επίσης στην ανάδοχο εταιρεία «Εργογένεσις» και στον Τύπο που ήταν πάντα κοντά μας. Σήμερα παραδίδουμε στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα  αυτό το κόσμημα που το χρωστάμε στα παιδιά μας και τους γονείς τους. Επισημαίνω ότι υπήρξε και συμπληρωματική σύμβαση που υπηρέτησε σκοπούς ευγενείς και ουσιαστικούς που δεν υπήρχαν στη συμβατική υποχρέωση της αναδόχου εταιρείας.  Ο αγιασμός του Σχολείου μας θα γίνει από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας  όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Η κεντρική κυβέρνηση θα πρέπει να δει τις σχολικές μονάδες και αυτές της Υγείας με ξεχωριστό ενδιαφέρον γιατί αυτές οι δομές δεν μπορούν να περιμένουν»

«Επίπονη προσπάθεια»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και αναπληρωτής Δημάρχου κ. Δ. Βασιλόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Έγινε μια μεγάλη και επίπονη προσπάθεια από την Δημοτική Αρχή του Ανδρέα Μαρίνου να παραδοθεί αυτό το μεγάλο έργο την ερχόμενη Δευτέρα. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο για τον συνεχή αγώνα του για την χρηματοδότηση του έργου και την επίλυση των παρουσιαζόμενων προβλημάτων και την αισθητική αναβάθμιση του χώρου. Ευχαριστούμε τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκο Κλάδη για το αμείωτο ενδιαφέρον του στην πορεία του έργου, την ανάδοχο εταιρεία την Τεχνική και Οικονομική Υπηρεσία που μόχθησαν για να φέρουν σε πέρας το έργο. Ευχαριστώ επίσης τους Αντιδημάρχους Παιδείας και Καθαριότητας για την πολύτιμη βοήθειά τους, τους εργαζόμενους στο Δήμο και τις καθαρίστριες και τους γονείς για την υπομονή τους και τον καλλιτέχνη Γιώργο Ζήρο για τις υπέροχες τοιχογραφίες»

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κ. Δ. Σταυρόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος γιατί ένα στοίχημα και ένας ιερός σκοπός όπως είναι η παράδοση ενός σχολείου, ήρθε εις πέρας. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του και όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτού του έργου»

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σίμων Μάλλιαρης δήλωσε: «Ένα μεγάλο έργο ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στο μέλλον του τόπου, τα παιδιά μας. Ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος  έδωσε μεγάλο αγώνα για να παραδοθεί το σχολείο την Δευτέρα στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα»

Η πρόεδρος της ΤΚ Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι για το κόσμημα που αποκτήσαμε στη Γαστούνη. Το χρωστούσαμε στα παιδιά μας και τους γονείς τους. Η Δημοτική αρχή του Ανδρέα Μαρίνου, η Τεχνική και Οικονομική Υπηρεσία έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να φθάσουμε σήμερα να μιλάμε για ένα κόσμημα. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο».

Σύγχρονο και ασφαλές κτίριο.
«Κάποιοι ήθελαν να καθυστερήσουν και να ακυρώσουν το έργο», δηλώνει ο δήμαρχος Πηνειού.
Τοιχογραφίες εκπαιδευτικού περιεχομένου κοσμούν το εσωτερικό του σχολείου.
Τοιχογραφίες εκπαιδευτικού περιεχομένου κοσμούν το εσωτερικό του σχολείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος