FOLLOW US: facebook twitter

«Δεύτερη ευκαιρία» για 1500 Ηλείους οδηγούς

Ημερομηνία: 14-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

kinisi-patrwnΜπορούν να ανακτήσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, πληρώνοντας τέλη με το μήνα

Την ευκαιρία, να ανακτήσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος τους, τις οποίες είχαν καταθέσει στις Δ.Ο.Υ. Πύργου και Αμαλιάδας εξαιτίας της αδυναμίας τους να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 έχουν πλέον, περισσότεροι από 1.500 Ηλείοι.

Με τη δημοσίευση του νέου ΦΕΚ ενεργοποιείται η διάταξη για τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και πλέον όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θέλουν και μπορούν να επιβαρυνθούν οικονομικά, θα έχουν τη δυνατότητα να ανακτήσουν τις πινακίδες που είχαν καταθέσει.

pinakides

Σύμφωνα λοιπόν με τη διάταξη, οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πληρώνουν:

  • για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας
  • για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας τριών μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας
  • για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31.12.2016 συν 2/12 ετησίων τελών κυκλοφορίας.

Προκειμένου για τον υπολογισμό του ποσού των τελών κυκλοφορίας, ο μήνας που γίνεται η άρση της ακινησίας, λογίζεται ως ολόκληρος μήνας ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή της άρσης αυτής. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος σπεύσει μέσα στον Μάιο, θα πρέπει να πληρώσει τα 10/12 των τελών κυκλοφορίας προκειμένου να κρατήσει τις πινακίδες μέχρι το τέλος του χρόνου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος