FOLLOW US: facebook twitter

«2 εκ ευρώ πεταμένα στο… γάμο του καραγκιόζη και το λένε ανερυθρίαστα!»

Ημερομηνία: 17-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

xinos-katsibelis-bouloutasΣκληρή κριτική χθες από τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Χήνο και μέλη της παράταξης Κατσανιώτη για Ανόβερο και Σωσίπολις

  • «Η νυν περιφερειακή αρχή πολιτεύεται με όρους κακοδιαχείρισης του παρελθόντος»

Συνέντευξη τύπου με αφορμή τα δύο σημαντικά θέματα  που έχουν βγει στην επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες, το  κτίριο Ανόβερο και το «Σωσίπολις», το παλιό Ινστιτούτο Σταφίδας του ΑΣΟ, έδωσαν χθες ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Χήνος μαζί με τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Σάκη Μπουλούτα και Αθανάσιο Κατσίμπελη, οι οποίοι άσκησαν έντονη κριτική στην νυν περιφερειακή αρχή και στον τρόπο που πολιτεύεται η περιφερειακή αρχή, χαρακτηρίζοντάς την «πολιτική με όρους κακοδιαχείρισης του παρελθόντος»,

Όπως ανέφερε ο κ. Χήνος και τα δύο αυτά θέματα τα έθεσε στις 23 Μαίου η παράταξή της μείζονος αντιπολίτευσης,  «Μαζί  θα φτιάξουμε τον τόπο μας»  του Αντρέα Κατσανιώτη και ο ίδιος ο κ. Χήνος στο περιφερειακό συμβούλιο ζητώντας απαντήσεις για το πώς εξελίσσονται.

«Τελικά μετά από 6 χρόνια της παράταξης του κ. Κατσιφάρα στην εξουσία και 2 χρόνια από τις εκλογές που τους ανέδειξαν στην ηγεσία της αιρετής Περιφέρειας, δύο χρόνια ο κ. Γεωργιόπουλος είναι στη θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, θέλησε τελικά να μας απαντήσει για το ότι έχει απομείνει από το περιβόητο κτίριο Ανόβερο και για την κατάσταση λεηλασίας που επικρατεί στο Ινστιτούτο Σταφίδς απέναντι από το Στάδιο. Αποκάλυψε τελικά ο κ. Γεωργιόπουλος αυτό που ήταν κοινό μυστικό σε όλους μας, ότι δεν υπάρχει πλέον τίποτα αξιοποιήσιμο. Μιλάμε για 1 εκ. ευρώ Ηλείων πολιτών που έχουν πάει στον αέρα για το κτίριο του Ανόβερο και επίσης περίπου 1 εκ ευρώ πεταμένα για το Σωσίπολις και μια μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη και προβλέπει για το συγκεκριμένο κτίριο επισκευές ύψους 250.000- 300.000 ευρώ για να ξαναγίνει λειτουργικό. Κι εδώ αναρωτιόμαστε ότι δεν εκτιμά ο κ. Γεωργιόπουλος ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω ο κ. Γεωργιόπουλος από το ότι προσπαθούμε να ρίξουμε τις ευθύνες σε άλλους; Αναρωτιέμαι δεν του έχει μιλήσει κανείς για την πολιτική σημασία της ντροπής; Γιατί εκτιμώ ότι είναι ντροπή τουλάχιστον με την σημερινή οικονομική κατάσταση που συμπολίτες μας σέρνονται σε αναγκαστικά μέτρα για ελάχιστα χρέη στη Δ.Ο.Υ εμείς ανερυθρίαστα να λέμε ότι υπήρξε  1 εκ. ζημιά στο Ανόβερο και 1 εκ στο Σωσίπολις χωρίς ούτε καν να κοκκινίζουμε. Ταιριάζει μια συγνώμη τουλάχιστον στους πολίτες της Ηλείας., Εμείς από την πρώτη στιγμή επειδή δεν δεχόμαστε να σηκώσουμε στους ώμους μας αυτό το άγος, το θέσαμε από την προεκλογική περίοδο.»

Και η… πέμπτη φάλαγγα εντός της ΝΔ έπαιξε το ρόλο της!

Βεβαίως στο σημείο αυτό ο κ. Χήνος έριξε ευθύνες και στις εσωτερικές κομματικές προεκλογικές διεργασίες της ΝΔ για την αιρετή Περιφέρεια που «πούλησε»  τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας πως «αν δεν είχε δράσει και η πέμπτη φάλαγγα στο εσωτερικό της ΝΔ πιθανότατα δεν θα ήταν αυτό το αποτέλεσμα στην περιφερειακή αρχή και αυτοί οι άνθρωποι δεν θα ήταν στην εξουσία. Αν λοιπόν υπάρχει κάποιος εισαγγελέας που εκτιμά ότι πρέπει να  επέμβει για Ανόβερο και Σωσίπολις, ας το κάνει, δεν μπορούμε να λέμε απλά 2 εκ ευρώ πεταμένα στο γάμο του καραγκιόζη.»

 Παράλληλα επισήμανε ότι ο κ. Γεωργιόπουλος οφείλει σε συνεργασία με τον δήμαρχο Πύργου να βρουν κάποια λύση τουλάχιστον για το Ινστιτούτο Σταφίδας, γιατί η εικόνα που παρουσιάζει δεν τιμά κανέναν. Στην συνέχεια άσκησε κριτική στον τρόπο που πολιτεύεται η περιφερειακή αρχή, την οποία χαρακτήρισε «πολιτική με όρους κακοδιαχείρισης του παρελθόντος», αφού όπως είπε παρουσιάζουν και εγκαινιάζουν έργα που ξεκίνησαν εδώ και χρόνια, όπως η παράκαμψη Κεραμιδιάς «μοιράζουν θεωρούν καθρεφτάκια σε ιθαγενείς» και δεν έχουν κανέναν σχεδιασμό και όραμα για το μέλλον και ειδικά για την δεκαετία 2020-2030, φέρνοντας ως παράδειγμα το ΠΔ του Κυπαρισσιακού και τα μεγάλα έργα αεροδρόμιο, τρένο και δρόμος Πύργου- Πατρών – στο σημείο αυτό έκανε αναφορά στην παράκαμψη του Άη – Γιάννη που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει- και στην προώθηση των οποίων υστερεί η περιφερειακή αρχή, με εξαίρεση το λιμάνι Κατακόλου που έγιναν ορισμένα έργα. Βέβαια όπως είπε, «οι μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας ήταν αυτές που μας βρήκαν πρώτες και δεν τους βρήκαμε εμείς που διαθέταμε το λιμάνι, δηλαδή η κρουαζιέρα μας ανακάλυψε, δεν την ανακαλύψαμε εμείς.»

Α.  Κατσίμπελης: «Μεγάλη η υποβάθμιση της Ολυμπίας»

Καταλήγοντας ο κ. Χήνος επισήμανε ότι η παράταξή του στο περιφερειακό συμβούλιο  έδωσε ικανό χρόνο 2 ετών στην περιφερειακή αρχή για να ελιχθεί, αλλά στο εξής θα ασκήσει έντονη αλλά όχι στείρα αντιπολίτευση, για το καλό του τόπου.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσίμπελης αναφέρθηκε στην  υποβάθμιση της Ολυμπίας όπως είπε από την παράταξη που για ελάχιστους ψήφους έχει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. « Το brand name της Ολυμπίας είναι πολύ σημαντικό. Εμείς σαν παράταξη με τον Α. Κατσανιώτη όταν φτιάχναμε το πρόγραμμά μας είχαμε δεσμευτεί ότι η Ολυμπία  θα είναι η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας και ότι θα υπήρχε αντιπεριφερειάρχης που η έδρα του θα ήταν στην Αρχαία Ολυμπία. Αλλά η υποβάθμιση της Ηλείας συνεχίζεται και η αλαζονεία είναι πάρα πολύ μεγάλη. Αντί η Ηλεία με επίκεντρο την Ολυμπία να έχει μετατραπεί σε Παγκόσμιο Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού, χάνουμε τα πάντα και τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη. Καμία διεκδίκηση, καμία προσπάθεια να έρθουν κρατικά ή ιδωτικά Παν/μια, παραμένουμε στο βάλτο και στην παρακμή και ντρεπόμαστε».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος