FOLLOW US: facebook twitter

29o Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία στις 15-16 Οκτωβρίου

Ημερομηνία: 12-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΊΑΣ διοργανώνει, μετά την αναβολή λόγω πανδημίας, το 29ο Διεθνές Συνέδριό του στην Αίθουσα του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας με θέμα ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ την 15η Οκτωβρίου (Σάββατο 5.μ.μ.) και 16η Οκτωβρίου (Κυριακή 9 π.μ.-3μ.μ.). Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει ημέρα Σάββατο 16 Οκτωβρίου 7 μ.μ.. Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανού. Το γενικό θέμα του Συνεδρίου «Φιλοσοφία και Επανάσταση». Είναι επίκαιρο με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ’21, με πλούσια επιμέρους θεματολογία -διεπιστημονική, διαθεματική – και φανερώνει το μέγιστο ενδιαφέρον της σύνδεσης της Φιλοσοφίας με την έννοια της «Επανάστασης» αλλά και με την ιστορία, ιδιαίτερα την Ελληνική.
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μας που συνδιοργανωτές και συμπαραστάτες στη διεξαγωγή του Συνεδρίου είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανός, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γεώργιος Γεωργόπουλος και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.
Το Συνέδριο είναι ανοιχτό για κάθε πολίτη και θα είναι ιδιαίτερη χαρά μας να πλαισιωθεί με όσους ευαισθητοποιούνται για την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Σταμάτης Πορτελάνος
Πρόεδρος του Ολυμπιακού Κέντρου Φιλοσοφίας και Παιδείας
Καθηγητής Πανεπιστημίου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος