FOLLOW US: facebook twitter

29ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας: Η κορυφαία διοργάνωση του καλοκαιριού!

Ημερομηνία: 06-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός
Όλο το πρόγραμμα των παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο της Ήλιδας

Δώδεκα θεατρικές παραστάσεις, μια θεατρική διασκευή της αυτοβιογραφίας του μεγάλου εικαστικού Χρ. Καπράλου με δωρεάν είσοδο και ένα μουσικό κονσέρτο από δυο Ηλείους καλλιτέχνες περιλαμβάνει το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας που συνεχίζει το ταξίδι του για 29η χρονιά, αποτελώντας σημείο πολιτιστικής και καλλιτεχνικής αναφοράς για ολόκληρη την Ηλεία.

Η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος έγινε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Ο Ηλείος» Αλέξης Μανωλόπουλος και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ξένια Σαφαρή.

«Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας παρουσιάσουμε και φέτος το πρόγραμμα του φετινού, 29ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας» επισήμανε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος τονίζοντας ότι «πολλές φορές παραστάσεις και εκδηλώσεις έχουν στιγματίσει πάντα με θετικό πρόσημο τα καλοκαίρια μας όπως και τα καλοκαίρια τριών γενιών θεατών που έχει ήδη δημιουργήσει το φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας στα 29 χρόνια παρουσίας του, το οποίο δικαίως χαρακτηρίζεται από πολλούς  ως το φεστιβάλ της καρδιάς μας».

«…Την τελευταία πενταετία αναβαθμίσαμε πλήρως το θεσμό κάνοντας τον εξωστρεφή και για το λόγο αυτό φέρει πλέον επάξια τον τίτλο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ, ενώ αξιοποιήσαμε όλες τις πολιτιστικές υποδομές που είχαμε στη διάθεσή μας για να φιλοξενούνται εκδηλώσεις από όλο το φάσμα της τέχνης. Γνωστοί δημιουργοί, αλλά και νέοι καλλιτέχνες είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τη δουλειά τους σε χώρους όπως ο Κήπος του Τατανείου, το Αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου και φυσικά το Θέατρο της Ήλιδας και το Αρχαίο Θέατρο που καταφέραμε μετά από 15 και πλέον χρόνια να ανοίξουμε.  Πεποίθησή μας ήταν, είναι και θα είναι ότι, ο Πολιτισμός πρέπει να παραμένει σε πρώτη προτεραιότητα, αφού δίνει την πνευματική τροφή σε όλους και αποτελεί μία διέξοδο για αλλαγή ψυχολογίας στην δύσκολη καθημερινότητα».

Ο κ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος επισήμανε ότι το ΝΠΔΔ «ο Ηλείος» είναι βασικός συνδιοργανωτής του Διεθνούς Φεστιβάλ και επισήμανε ότι για φέτος, υπάρχουν εκδηλώσεις με χαμηλό εισιτήριο, αλλά και δωρεάν για το κοινό, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσουν και όσοι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. «Εμείς ως δημοτική αρχή δώσαμε έμφαση στον πολιτισμό και τον υπηρετήσαμε με την πεποίθηση ότι στα δύσκολα χρόνια της κρίσης δεν είναι περιττή πολυτέλεια, αλλά βασική ανάγκη και καταφύγιο στην πρόοδο και την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών μας».

Τόσο το Δήμαρχο όσο και τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ «ο Ηλείος» ευχαρίστησε αρχικά η Καλλιτεχνική Διευθύντρια Ξένια Σαφαρή ενώ μιλώντας για το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ επισήμανε ότι αν και φέτος η διάρκεια του λόγω εκλογών είναι μικρότερη, περιέχει θεατρικές παραστάσεις απ’ όλα τα είδη ενώ θα φιλοξενήσει και εξαιρετικούς μουσικούς με ξεχωριστές μουσικές επιλογές.

«Φέτος θα υπάρξουν παραστάσεις και αφιερώματα που φτάνουν από το Δωρικό Θέατρο – τον αρχαίο Ελληνικό μίμο, αλλά και την αρχαία ελληνική  τραγωδία, έως τη σύγχρονη ελληνική κωμωδία, ενώ θα περιλαμβάνει και έργα την παγκόσμιας σκηνής, από τον Σαίξπηρ έως τους σύγχρονους αμερικανούς συγγραφείς.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο και οι μικροί μας θεατές θα έχουν το δικό τους χώρο στο φεστιβάλ, προκειμένου να αποκομίσουν τη δική τους θεατρική εμπειρία».

 

Το πρόγραμμα των παραστάσεων αναλυτικά:

Αποτέλεσμα εικόνας για Ντάλτον Τράμπο: «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του»

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Ντάλτον Τράμπο: «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του»

Ο Τάσος Ιορδανίδης σε έναν αντιπολεμικό μονόλογο Θεατρική απόδοση από το ομώνυμο βιβλίο του Ντάλτον Τράμπο.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Μουσικό Κονσέρτο: Ανδρέα Πολυζωγόπουλου – Χρήστου Τσατσαμπά

Δύο κορυφαίοι μουσικοί, δύο καλλιτέχνες από την Ηλεία, ο  τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και ο πιανίστας Χρήστος Τσατσαμπάς σε ένα μοναδικό πρόγραμμα, στο μαγικό κήπο της οικίας Τατάνη, στην Αμαλιάδα.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Κάρμεν Ρουγγέρη: «Το βαλς με τα παραμύθια»

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και ο θίασός της ταξιδεύουν και αυτό το καλοκαίρι στις γειτονιές της Ελλάδας.

Αποτέλεσμα εικόνας για βερβεριτσα μουτσινασ

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Νίκου Μουτσινά: «Βερβερίτσα»

Το έργο του Νίκου Μουτσινά, ο οποίος έχει αναδειχθεί σε μετρ της μαύρης κωμωδίας, αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τα προβλήματα των σύγχρονων ζευγαριών και τα μετατρέπει σε ξεκαρδιστικές σκηνές πάνω στο θεατρικό σανίδι.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαρία Πενταγιώτισσα

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Μποστ: «Μαρία Πενταγιώτισσα»

Η εμβληματική κωμωδία του Μποστ «ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ», παρουσιάζεται  σε περιορισμένο αριθμό παραστάσεων το φετινό καλοκαίρι.

Στο ρόλο της «Μαρίας», ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και μαζί του η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, ο Ηλείας Μελέτης, ο Αργύρης Αγγέλου κ.α.

Αποτέλεσμα εικόνας για dario fo razza di zingaro

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Ντάριο Φο: «Μίστερο Μπούφο»

Την αριστουργηματική κωμωδία «Μιστέρο Μπούφο», του Ιταλού θεατρικού συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιού Ντάριο Φο, θα παρουσιάσει κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Αποτέλεσμα εικόνας για αντιγονη στη μηδεια

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

«Από την Αντιγόνη στη Μήδεια» σε διασκευή Κώστας Γάκης

Από την Αντιγόνη στη Μήδεια, σε σκηνοθεσία και απόδοση κειμένων του Κώστα Γάκη. Μια παράσταση-σταθμός για το αρχαίο δράμα που αντικατοπτρίζει την αλήθεια δέκα συγκλονιστικών γυναικών.

https://www.ilidakampos.gr/images/1.EIKONES/POLITISMOS/ONEIRO_THERINHS_NYXTOS.jpg

Σάββατο 10 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

William Shakespeare: «Όνειρο θερινής νύκτας»

Ένα από τα πιο ερωτικά και ποιητικά έργα του William Shakespeare σκηνοθετούν εφέτος ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας.

Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Αθηνά Μαξίμου, Μιχάλης Σαράντης, Αλέξανδρος Βάρθης, Λένα Δροσάκη, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Κρις Ραντάνοφ, Παναγιώτης Κλίνης, Τίτος Λίτινας, Μιχάλης Πανάδης, Κωνσταντίνος Μουταφτσής.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αρκάς

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Αρκάς: «Η ζωή σε χαμηλές πτήσεις»

Οι ήρωες του ΑΡΚΑ, μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στην Αθήνα, ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες των κόμικς και ζωντανεύουν μ’ ένα μεγάλο θίασο σύγχρονων πρωταγωνιστών. Τον Θανάση Βισκαδουράκη, τη Σοφία Βογιατζάκη, τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο, τον Χρήστο Τριπόδη, τη Μάρα Δαρμουσλή, την Κατερίνα Θεοχάρη και την πληθωρική εμφάνιση του Γιώργου Γαλίτη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά.

Αποτέλεσμα εικόνας για makeover

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Αdam Long-Daniel Singer-Jess Winfield: «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ απόψε!»

Και τα 37 έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ σε μια παράσταση! Ολόκληρος ο Σαίξπηρ ΑΠΟΨΕ!, θα σας προσφέρει διασκέδαση και συγκίνηση άνευ προηγουμένου! Με φρέσκια ματιά, η νέα γενιά καταξιωμένων κωμικών (Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Σταύρος Σβήγκος) αναμετράται με ολόκληρο τον Σαίξπηρ σε μια παράσταση και τα δίνει όλα επί σκηνής.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Θεόκριτου: «Φαρμακεύτρια»

Η «ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΡΙΑ» του Θεόκριτου είναι μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία, μια σκηνική ιεροτελεστία, ένα τελετουργικό με μαγγανείες, μαγικά βοτάνια, εκλεκτούς βακχικούς -και όχι μόνο- ήχους, που κινείται σε psysical theater προσεγγίσεις. Το κοινό γίνεται κοινωνός μιας ζωντανής τελετής αρχαιοτραγωδιακής μαγείας!

Αποτέλεσμα εικόνας για αύγουστοσ κορτω κατερίνα

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Αύγουστου Κορτώ: «Κατερίνα»

Με την παράσταση «Κατερίνα» του Αύγουστου Κορτώ που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς και σε διασκευή για το θέατρο του Γιώργου Νανούρη με την συγκλονιστική ερμηνεία της Λένας Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο, σε συνεργασία με την AREA 51.

Αποτέλεσμα εικόνας για statue

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου: «Χρήστος Καπράλος – Τα πρώτα βήματα»

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου για την καλοκαιρινή παραγωγή της θεατρικής περιόδου 2019, επέλεξε να παρουσιάσει μια θεατρική διασκευή από το πρώτο μέρος της αυτοβιογραφίας του μεγάλου εικαστικού μας, Χρήστου Καπράλου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Προμηθεύς Δεσμώτης

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 (Θέατρο Ήλιδας)

Αισχύλου: «Προμηθέας Δεσμώτης»

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας κάνει την φετινή του καλοκαιρινή περιοδεία με τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου.

Παίζουν: Kathryn Hunter, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γεράσιμος Γεννατάς, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Αντιγόνη Φρυδά, Κώστας Νικούλι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος