FOLLOW US: facebook twitter

28ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αρχ. Ολυμπία: «Διαφωτισμός: Παιδεία και Πολιτική»

Ημερομηνία: 04-10-2019 | Συντάκτης:

Το 28ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας με θέμα «Διαφωτισμός: Παιδεία και Πολιτική» που διοργανώνει κάθε χρόνο το Ολυμπιακό Κέντρο Φιλοσοφίας και Παιδείας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ξεκινά το απόγευμα στο Δημαρχείο Ολυμπίας.

Το φετινό συνέδριο που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, είναι αφιερωμένο στη μνήμη των καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών Λεωνίδα Μπαρτζελιώτη- Ομότιμου καθηγητή Φιλοσοφίας, ιδρυτή και επιτίμου προέδρου του Ολυμπιακού κέντρου Φιλοσοφίας και Παιδείας και του Σωτήρη Φουρνάρου, μέλους του διδακτικού προσωπικού του τμήματος Φιλοσοφίας παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή.

Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα με την προσφώνηση του προέδρου του Ολυμπιακού Κέντρου Φιλοσοφίας και Παιδείας Σταμάτη Πορτελάνου και χαιρετισμούς από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλος, και τον Εμμανουήλ Μικρογιαννάκη, Ομότιμο Καθηγητή του Παν. Αθηνών.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες από καταξιωμένους καθηγητές με θέματα που εστιάζουν στον Διαφωτισμό.

Την Κυριακή το πρωί, πριν την συνέχιση των εργασιών, θα τελεστεί Αρχιερατική λειτουργία και μνημόσυνο στη μνήμη του Ομότιμου Καθηγητή Λεωνίδα Μπαρτζελιώτη και του Επίκουρου Καθηγητή Φουρνάρου Σωτηρίου στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αρχαία Ολυμπία


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος