FOLLOW US: facebook twitter

2,8 εκ. ευρώ την τελευταία διετία στο Γ.Ν. Ηλείας για ανανέωση εξοπλισμού και νέες χρηματοδοτήσεις με απόφαση του Υφ. Οικονομίας για Νοσοκομείο Πύργου και ΚΕΦΙΑΠ

Ημερομηνία: 11-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Χρηματοδοτήσεις ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, έχει εξασφαλίσει την τελευταία διετία (2017-2018) η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας για την απόκτηση νέου σύγχρονου ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού αλλά και για τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, που θα μεταμορφώσουν τον πυλώνα υγείας του Νομού σε ένα ανανεωμένο και φιλικό προς το περιβάλλον νοσηλευτικό ίδρυμα. Στο μίνι αυτό απολογισμό, προχώρησε χθες ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, προϋπολογισμού 299.900 ευρώ και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού 41.000 ευρώ για το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ).

Συγκεκριμένα, η Ν.Μ. Πύργου θα έναν κεντρικό σταθμό με πέντε (5) μόνιτορ για τη Μονάδα Εμφραγμάτων, προϋπολογισμού 75.000€, Δέκα (10) μηχανήματα αιμοκάθαρσης για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού , προϋπολογισμού 180.000€ καθώς και μια Ουρολογική κάμερα, προϋπολογισμού 44.900€.

Στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης θα αντικατασταθεί η υπάρχουσα μονάδα ψύξης (ψύκτης), η οποία δε λειτουργεί από το 2012 και βρίσκεται λεηλατημένη στον περιβάλλοντα χώρο. Η καινούργια μονάδα (αντλία θερμότητας) θα λύσει τόσο το πρόβλημα της ψύξης όσο και της θέρμανσης στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, στο οποίο σήμερα παρέχονται υπηρεσίες σε περίπου εκατό (100) ωφελούμενους.

Θα πρέπει να τονιστεί, ότι παράλληλα αυτή την περίοδο η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας «δουλεύει» την πρότασή της για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΚΕΦΙΑΠ, η οποία θα κατατεθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλονκαι Αειφόρος Ανάπτυξη».

Παράλληλα στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη SIEMENS, η  ΝΜ Πύργου θα προμηθευτεί μετά από Ανοιχτό Δημόσιο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό «Ψηφιακό ακτινογραφικό μηχάνημα με ανάρτηση οροφής», προϋπολογισμού 362.000€ (συμπεριλαμβανομένου και της συντήρησης για μια πενταετία). Συνολικά στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας θα κατανεμηθούν 23,6 εκατ. Ευρώ στα πλαίσια της Συμφωνίας Συμβιβασμού.

«Απολογιστικά τη διετία 2017-2018 έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση 1.329.400 ευρώ για ιατροτεχνολογικό και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και συγκεκριμένα (557.400€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, 410.000€ από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» και 362.000€ από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με τη SIEMENS). Αν προσθέσουμε και τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης τότε έχουμε εξασφαλίσει συνολικά 2,8 εκατομμύρια ευρώ πέραν των ορίων του συμβατικού προϋπολογισμού μας. Αν συνυπολογίσουμε και τον καινούργιο αξονικό τομογράφο 16 τομών που έρχεται την Άνοιξη, είναι προφανές ότι πολύ σύντομα θα μιλάμε για ένα εντελώς μεταμορφωμένο τεχνολογικά νοσοκομείο φιλικό στο περιβάλλον» επισήμανε ο κ. Διαμαντόπουλος και υπενθύμισε για ακόμα μια φορά πως όταν ανέλαβαν τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας «σκόνταψαν» στο πρόβλημα του «κουρασμένου» ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού. «Σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, υλοποιούμε συντεταγμένα ένα φιλόδοξο πρόγραμμα σταδιακής ανανέωσης του εξοπλισμού μας για πρώτη φορά μετά την κατασκευή του Νοσοκομείου Πύργου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος