FOLLOW US: facebook twitter

26α “Καβασίλεια” 2018: Τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από 13-15 Ιουλίου

Ημερομηνία: 11-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Για 26η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθούν φέτος τα “Καβασίλεια 2018”, μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβασίλων και τον Αθλητικό Σύλλογο Ατρόμητος Καβασίλων, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πηνειού (Ν.Π.Π.-Αθλητισμού-Περιβάλλοντος).

Και αυτή τη χρονιά οι διοργανωτές προωθούν τον πολιτισμό, την παράδοση και την κουλτούρα του τόπου μας, ώστε να γαλουχηθούν με αυτές τις αξίες οι νέες γενιές και να μη χάσουμε τις ρίζες μας.

Πρόκειται για τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων (από Παρασκευή 13 έως και Κυριακή 15 Ιουλίου), το οποίο θα καταγραφεί από την εκπομπή “Εμείς οι Έλληνες” και την παρουσίαση έχει αναλάβει η κ. Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου.

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου περιλαμβάνει ποδηλατοδρομία, καθώς και κλήρωση και απονομή ειδικού δώρου. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο Σύλλογος Φίλων Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας “Η Εστία”.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 14 Ιουλίου, θα τιμηθούν δύο σπουδαίοι Έλληνες: Ο ηθοποιός, Κώστας Καζάκος, και ο δημοσιογράφος-ερευνητής, κ. Αλέξανδρος Στεφανόπουλος. Αμέσως μετά, θα έχουμε την μουσική παρέμβαση του π. Γεώργιου Αναγνωστόπουλου και η βραδιά θα κλείσει με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαστούνης “Το Γαϊτανάκι”.

Την Κυριακή 15 Ιουλίου θα λάβει χώρα μουσική βραδιά με τον π. Γεώργιο Αναγνωστόπουλο και τη μουσική του ομάδα.

Τονίζουμε πως και τις τρεις ημέρες θα λειτουργεί έκθεση ελληνικής έμπνευσης και δημιουργίας, ενώ θα υπάρξουν ιδιαίτερες βραβεύσεις (όπως π.χ. του Συλλόγου εθελοντών κατά του καρκίνου “Αγκαλιάζω”, του Συλλόγου Γαστούνης “Αλληλεγγύη” και άλλων ιδιαίτερων συμπολιτών μας).

Οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα όλο τον κόσμο να τιμήσει με την παρουσία του τα “Καβασίλεια 2018” και να βιώσει μοναδικές πολιτιστικές στιγμές. Όλες οι προαναφερόμενες εκδηλώσεις αρχίζουν στις 9 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος