FOLLOW US: facebook twitter

25ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Προσεγγίσεις μέσα από τον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο

Ημερομηνία: 24-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Οκτώ ταινίες για ενηλίκους που αφορούν την παιδική ηλικία και τη νεότητα

Οκτώ ταινίες, σπουδαστικές και  πρώτες σκηνοθετικές απόπειρες αλλά και ταινίες πιο έμπειρων κινηματογραφιστών, περιλαμβάνει το φετινό αφιέρωμα «Προσεγγίσεις της παιδικής ηλικίας και της νεότητας στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο», που για πέμπτη χρονιά εντάσσει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας στο πρόγραμμά του. Ένα αφιέρωμα που απευθύνεται σε ενήλικες και περιλαμβάνει νεανικές και ιδιαίτερης ματιάς, τολμηρέςελληνικές ταινίες μικρού μήκους, που αγγίζουν ζητήματα της νιότης. Οι ταινίες του αφιερώματος θα προβληθούν στο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ, την Πέμπτη 8  και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, από τις 22:30 ως τις 23:30.

Πολλοί Έλληνες κινηματογραφιστές και κινηματογραφίστριες ενδιαφέρονται έντονα για την παιδική και εφηβική ηλικία, που συχνά αποτελεί αφορμή και παίζει κυρίαρχο ρόλο στα σενάριά τους. Και για ένα Φεστιβάλ για παιδιά και νέους, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, αυτό το ενδιαφέρον των δημιουργών αξίζει να το αναγνωρίσει και να το παρακολουθήσει κανείς, γι’ αυτό και θεσπίστηκε, εξάλλου, αυτό το αφιέρωμα.

Η φετινή επιλογή του επαναλαμβανόμενου αφιερώματος “Προσεγγίσεις της παιδικής ηλικίας και της νεότητας στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο” περιλαμβάνει τις ταινίεςENOMENA της Φαίδρας Βόκαλη, Τσίχλα τσιγάροτηςΑντζελίκαΚατσά, Τσουλάκιατης Δέσποινας Μαυρίδου, Kiddo του Μιχάλη Κίμωνα, ΌχιαύριοτηςΑμέρισσαΜπάστα, ΧυμόςΠορτοκάλιτουΔημήτρη Ζάχου, Pendulus του Δημήτρη Γκότση και ΓιάματουΑνδρέα Βακαλιού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος