FOLLOW US: facebook twitter

5th OLYMPIA “CREATIVE IDEAS” PITCHING LAB: Παρουσιάζονται σήμερα στον Ορφέα οι 10 προτάσεις

Ημερομηνία: 09-12-2022 | Συντάκτης:

Η παρουσίαση των 10 προτάσεων που συμμετείχαν στο φετινό εργαστήριο 5th OLYMPIA “CREATIVE IDEAS” PITCHING LAB, για την ανάπτυξη ελληνικών ταινιών μικρού μήκους για παιδιά και νέους, πραγματοποιείται αύριο, Παρασκευή, στις 10:00, στον Ορφέα στον Πύργο

Το Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab είναι μια ενέργεια του Φεστιβάλ Ολυμπίας που στόχο έχει την ενίσχυση της παραγωγής ταινιών για παιδιά και νέους στην Ελλάδα, παραγωγή η οποία βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από αυτά της υπόλοιπης Ευρώπης.

Το εργαστήριο φιλοδοξεί να βοηθήσει τους ταλαντούχους δημιουργούς να διασαφηνίσουν τις ιδέες τους, να αποκτήσουν εφόδια για την παρουσίασή τους και τέλος να τις παρουσιάσουν σε κοινό επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι συμμετέχοντες βλέπουν ταινίες και παρακολουθούν μαθήματα pitching από εξειδικευμένες εκπαιδεύτριες, ενώ αναγνωρισμένοι επαγγελματίες μοιράζονται μαζί τους την εμπειρία τους μέσα από διαλέξεις και συζητήσεις.

Ζητούμενο της όλης ενέργειας είναι εντέλει να παραχθούν αξιόλογες ταινίες, οι οποίες θα καλύπτουν τα διεθνή κριτήρια των ταινιών για παιδιά και νέους, αποφεύγοντας τις παγίδες των απλοποιήσεων και της κακώς εννοούμενης εμπορικότητας, και θα μπορούν να προωθηθούν στο διεθνές κύκλωμα των φεστιβάλ ταινιών για παιδιά και νέους.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου και οι εκπαιδεύτριες του εργαστηρίου Λίνα Γιαννοπούλου, Αγάθη Δαρλάση και Τζωρτζίνα Κακουδάκη αξιολόγησαν τις προτάσεις και επέλεξαν τις ακόλουθες:

•             The four friends: Autumn Bikes, της Ειρήνης Βιανέλλη / The four friends: Autumn Bikes, by Eirini Vianelli

•             Χιλή Καναδάς, του Ευάγγελου Βροχίδη / Chile Canada, by Evangellos Vrochidis

•             Αυτό που έχασε ο μπαμπάς, της Αφροδίτης Κατερινοπούλου / What dad lost, by Afroditi Katerinopoulou

•             Π, του Στέλιου Κουπετώρη / Π, by Stelios Koupetoris

•             Ξύλινος Κόσμος, της Νίκης Λαμπροπούλου / Wooden world, by Niki Lampropoulou

•             Backflip, της Αμέρισσας Μπάστα / Backflip, by Amerissa Basta

•             Το μαγικό κουτί του Πέτρου, της Άρτεμης Παττακού / Petros’ magical box, by Artemis Patakou

•             KU, του Ζακ Σιμχά / KU, by Jacques Simha

•             Good Friday, της Λουκίας Τζωρτζοπούλου / Good Friday, by Loukia Tzortzopoulou

•             Τζίτζιλι Μίτζιλι, της Έλλης Φωτίου / Tzitzili Mitzili, by Elli Fotiou

Οι 10 προτάσεις που προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στο Pitching Lab θα διεκδικήσουν τα δύο ισότιμα βραβεία που αθλοθέτησαν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και η ΕΡΤ ΑΕ, ύψους 3.000 Ευρώ έκαστο. Οι δύο προτάσεις που θα βραβευτούν θα ενισχυθούν επιπλέον με τεχνικές υπηρεσίες στην τελική φάση υλοποίησης των ταινιών. Η εταιρεία Authorwave προσφέρει, δωρεάν, υπηρεσίες Post-Production (Color Grading, DCP Mastering, Deliverables). Η εταιρεία SteFilm προσφέρει Color Correction, μίξη ήχου stereo, DCP Mastering. Η εταιρεία Massive Productions προσφέρει μίξη ήχου 5.1 σε μία ταινία. Το Νεανικό Πλάνο θα συνδράμει τους δημιουργούς στη διαμόρφωση των φακέλων τους και θα προσφέρει επίσης μεταφραστικές υπηρεσίες σε όλα τα στάδια μέχρι και την υλοποίηση των ταινιών.

Το 5ο Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος