FOLLOW US: facebook twitter

24ωρη περιφρούρηση στα πυρόπληκτα από εθελοντές

Ημερομηνία: 10-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
Στην πρώτη γραμμή εθελοντικές ομάδες περιπολίας στην Ηλεία, με όλα τους τα μηχανήματα προστατεύουν τα χωριά τους από νέες φωτιές και αναζοπυρώσεις

Την δική τους μεγάλη μάχη έδωσαν στον αγώνα κατά της κατάσβεσης των  καταστροφικών πυρκαγιών και συνεχίζουν να δίνουν με αυτοθυσία  στο μέτωπο πλέον των αναζοπυρώσεων με στόχο να προστατεύσουν όπως μπορούν τα χωριά τους και τις περιουσίες τους με στόχο να σώσουν ότι σώζεται ακόμα, οι εθελοντικές ομάδες πυρασφάλειας της Ηλείας που συστήνονται από κατοίκους των χωριών. Η πρωτοβουλία αυτή περιφρούρησης είναι πραγματικά σπουδαία, γιατί επί 24ωρου βάσης έχουν τα μάτια τους ανοιχτά, κινούνται πολυμελείς ομάδες γύρω- γύρω με πεζές περιπολίες, τρακτέρ και μηχανήματα  ελέγχοντας κάθε κίνηση και βεβαίως με αυτού του είδους την στενή περιφρούρηση αποτρέπουν και  τα σχέδια επίδοξων εμπρηστών.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μια τέτοια μεγάλη ομάδα έχει συσταθεί στην ευρύτερη περιοχή του Λάλα, όπου εθελοντές κάθε ημέρα βρίσκονται στα χωριά σε επιφυλακή για εστίες πυρκαγιάς, για αναζωπυρώσεις ώστε να κατασβέσουν, συνεργάζονται με την πυροσβεστική υπηρεσία, δίνουν μέγιστη μάχη για να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή, να σωθούν τα σπίτια, το βιός, οι σταύλοι, τα ζωντανά, το δάσος η πηγή του οξυγόνου μας. Κινούνται με  δικά τους μέσα, με δικά τους καύσιμα, αρκετές ώρες την ημέρα, συμβάλουν σε γειτονικά χωριά κ βοηθούνται από εθελοντές από άλλα μέρη. Όπως ανέφερε χθες  μιά εθελόντρια «δεν μπορεί να καιγόσαστε κ να μην σας βοηθήσουμε». Σε όλα τα χωριά είναι μεγάλη η εθελοντική προσπάθεια, άξιοι θαυμασμού.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή των πυρκαγιών βρίσκεται και η Δημοτική Ενότητα Ωλένης όπου συνεχώς περιπολούν στην περιοχή ομάδες εθελοντών. Ο πρόεδρος της Τ.Κ Ωλένης Λύσσανδρος Παπανδρόπουλους είχε καλέσει όλους όσους διαθέτουν μηχανήματα ή βυτία ραντίσματος. να είναι γεμάτα με νερό σε σημεία που μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν και τονίζει ότι ‘δεν εφησυχάζουμε, υπάρχει ακόμα μεγάλη επικινδυνότητα εκδήλωσης φωτιάς και ανά πάσα στιγμή πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για την προστασία του χωριού και των περιουσιών μας. Ζήτησε δε από τους προέδρους των γειτονικών χωριών της ΔΕ Ωλένης σε συνεργασία με αρμοδίους του δήμου να είναι γεμάτα τα τρακτέρ με πετρέλαιο, όσων εθελοντών ανήκουν στις ομάδες πυρασφάλειας». Μάλιστα ενδεικτικό του πόσο μεγάλη βάση δίνουν στις τοπικές εθελοντικές ομάδες πυρασφάλειας, είναι αυτό που επισημαίνουν, ότι « πρέπει να ξέρουν ΟΛΟΙ οτι οι τύχες των κοινοτήτων είναι στα χέρια των κατοίκων τους».

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι, δέντρο και κείμενο που λέει "SC HAP-2961"

Με το σύνθημα «Η φωτιά σε αφορά – Πρόσεχε τι κάνεις/Πρόσεχε γύρω σου», οι κάτοικοι της κοινότητας Λαστεϊκων βρίσκονται στις επάλξεις για την πρόληψη πυρκαγιάς και για όσο χρειαστεί με ομάδες περιφρούρησης παντού και όλο το 24ωρο. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν προχθές το πρωί στην πλατεία των Λαστεϊκων για να πάρουν σχετικές αποφάσεις για τις ομάδες περιφρούρησης.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροι

Από την πρώτη ημέρα των πυρκαγιών υπάρχει ενισχυμένη περιφρούρηση στο βουνό του Κατακόλου με ομάδες περιπολίας από την Π.Υ Πύργου, την πολιτική προστασία δήμου Πύργου, αλλά και εθελοντές κατοίκους. Επίσης η  Dedalos Security από τις 5 Αυγούστου  διαθέτει  ως προσφορά της εταιρίας 2 άτομα  για φύλαξη απο τις 22.00-6.00 το πρωί και μια μηχανή  με φάρους για ολονύχτια περιπολία! Σε αυτην την προσπάθεια για την αποφυγή πυρκαγιάς συνδράμει και το Λιμενικό Σώμα.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "Λάλας 7.8.2021 021"

Μπορεί να είναι εικόνα δρόμος και δέντρο

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, δέντρο και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος