FOLLOW US: facebook twitter

24ωρη Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 3/6 αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ για το εργασιακό νομοσχέδιο

Ημερομηνία: 31-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Συμμετέχει και η ΠΝΟ-Δεμένα και τα πλοία στα λιμάνια

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης αποφάσισε για την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, ως αντίδραση στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή αποτελεί ταυτόχρονα πρόταση που απευθύνεται σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΓΣΕΕ, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα) για κοινή ημερομηνία γενικής απεργίας. Παράλληλα, το Γενικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει για τις παραπέρα κινητοποιήσεις, αφού εκτιμήσει τις εξελίξεις και αποφάσισε να γίνουν, τις επόμενες μέρες, συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, ενημερωτικές συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις, σε όλη τη χώρα.

Μεταξύ άλλων, η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της ότι το εν λόγω νομοσχέδιο «καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις, κ.λπ». «Το νομοσχέδιο αυτό δεν πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή ούτε να ψηφιστεί. Πρέπει να ανατραπεί» τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

Στην 24ωρη απεργία  συμμετέχουν  και εκπρόσωποι των 13 ναυτεργατικών σωματείων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 00:01 έως τις 24:00 της ίδιας μέρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος