FOLLOW US: facebook twitter

24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους-21η CAMERA ZIZANIO: Οι εκπαιδευτικοί… εκπαιδεύονται!

Ημερομηνία: 09-11-2021 | Συντάκτης:

Συναντήσεις με το ΕΚΟΜΕ για την οπτικοακουστική παιδεία και τον ψηφιακό γραμματισμό


 

Με δύο εργαστήρια για εκπαιδευτικούς με αντικείμενο την οπτικοακουστική παιδεία και τον ψηφιακό γραμματισμό, το ΕΚΟΜΕ συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη του συνεργασία του με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους., στο πλαίσιο της 24ης διοργάνωσης. Τα δύο εργαστήρια εντάσσονται στις δράσεις του UNESCO Media & Information Literacy Alliance Mediterranean Group, το οποίο συντονίζει το ΕΚΟΜΕ, ενώ μέλος του αποτελεί επίσης το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας.

Το πρώτο από αυτά έρχεται να απαντήσει στο πώς κινητοποιεί ο σχεδιασμός ενός παιχνιδιού τις δημιουργικές δεξιότητες και δίνει κίνητρα μεθοδικής εργασίας, πώς δίνονται εναύσματα στα παιδιά ώστε να δουν το μάθημα ως πηγή έμπνευσης και να κάνουν την αφομοίωσή του παιχνίδι και αν μπορεί η μάθηση που είναι διασκεδαστική να είναι και αποτελεσματική. Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι 120΄.

Το δεύτερο εργαστήριο  διάρκειας ’60 αφορά  το ευρωπαϊκό έργο EduMediaTest,ένα Ευρωπαϊκό Εργαλείο Αξιολόγησης των Δεξιοτήτων Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Παιδείας. Το νέο εργαλείο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να ελέγξουν γνώσεις και δεξιότητες οπτικοακουστικής και ψηφιακής παιδείας μέσα από ερωτήσεις γνωστικού, τεχνικού, βιωματικού και αισθητικού περιεχομένου. Κύρια πεδία εφαρμογής του η διαχείριση και η ανάλυση της εικόνας, η αναζήτηση και ο έλεγχος των πηγών και του οπτικοακουστικού περιεχομένου στο διαδίκτυο και στα νέα μέσα επικοινωνίας. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης από το ΕΚΟΜΕ, η συμμετοχή είναι δωρεάν ενώ σε όλες τις φυσικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του COVID-19.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος