FOLLOW US: facebook twitter

24ωρη απεργία σήμερα στους Δήμους – Συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως

Ημερομηνία: 22-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούν μεταξύ άλλων:

– Την άμεση ανάκληση των εξαγγελιών του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και την ακύρωση του προγράμματος που έχει σχεδιάσει και μεθοδεύει να εφαρμόσει για κατάργηση των Σχολών Τ.Ε. Προσχολικής Αγωγής και την διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα Νηπιαγωγεία που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη κατάργηση του Δημόσιου, Κοινωνικού και Παιδαγωγικού χαρακτήρα των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων-Παιδαγωγών.

– Την άμεση τροποποίηση του άρθρου 27 του Ν.4354/2015 ώστε από την 1 Ιανουαρίου 2018 με το «ξεπάγωμα» της μισθολογικής εξέλιξης οποιαδήποτε αύξηση από την χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου να μην συμψηφίζεται με την υπάρχουσα προσωπική διαφορά.

– Την άμεση υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου.

– Την άμεση έκδοση και καταβολή του ΕΦΑΠΑΞ στους συνταξιούχους Δημοτικούς Υπαλλήλους από το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.

– Την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 82 του Ν.4483/2017 που αφορά στους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π. και συνεχίζουν να εργάζονται για περισσότερα από επτά (7) έτη, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες των Δήμων και κυρίως εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας οι οποίοι παραμένουν σε καθεστώς «ομηρίας» και ανασφάλειας με τη μη εφαρμογή του παραπάνω Νόμου.

– Την άμεση έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

– Την άμεση καταβολή των αποδοχών-δεδουλευμένων στους συναδέλφους συμβασιούχους καθώς σε αρκετούς Δήμους, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. παραμένουν απλήρωτοι.

– Την αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία ώστε να μπει ένα οριστικό τέλος στην «μαύρη» λίστα των εργατικών ατυχημάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Να αναγνωρισθεί νομοθετικά για τους εργαζόμενους Δημοσίου Δικαίου στους Ο.Τ.Α. το εργατικό ατύχημα και η επαγγελματική ασθένεια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος