FOLLOW US: facebook twitter

23ο Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους και 20η Camera Zizanio: Ανοίγει το Σάββατο 28/11 η διαδικτυακή αυλαία για την μεγάλη κινηματογραφική γιορτή των παιδιών  

Ημερομηνία: 27-11-2020 | Συντάκτης:

Ανοίγει το Σάββατο η διαδικτυακή αυλαία του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και της επετειακής 20ης Camera Zizanio. Ως τις 5 Δεκεμβρίου, τόσο τα διαγωνιστικά προγράμματα όσο και τα αφιερώματα αλλά και οι παράλληλες δράσεις (εργαστήρια, σεμινάρια, διαλέξεις κλπ) θα είναι διαθέσιμα όχι μόνο στο έμπειρο κοινό της Ηλείας, αλλά και στο κοινό όλης της χώρας.

Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 23ου Φεστιβάλ θα προβληθούν 90 ταινίες επαγγελματιών, μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ, προερχόμενες από 47 χώρες ενώ η 20η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio θα προβάλλει 186 κινηματογραφικές δημιουργίες παιδιών και νέων από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ μετατρέπεται σ’ ένα μεγάλο κινηματογραφικό σχολείο με εκατοντάδες παιδιά και νέους να συμμετέχουν, διαδικτυακά,  στα κινηματογραφικά εργαστήρια και να δημιουργούν ταινίες ενώ οι δάσκαλοί τους παρακολουθούν σεμινάρια προκειμένου να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία που τους παρέχει το Φεστιβάλ για να αναπτύξουν δημιουργικές δραστηριότητες στο χώρο του σχολείου. Επίσης σε νέους καλλιτέχνες παρέχεται ειδική τεχνογνωσία σε ζητήματα κινηματογράφησης ταινιών για παιδιά.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα τέσσερα αφιερώματα, στα οποία προβάλλονται περίπου 60 ταινίες μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους: Τζιάνι Ροντάρι, Διδάσκοντας τη Γραμματική της Φαντασίας, Γέφυρες, 2020 Προσεγγίσεις της παιδικής ηλικίας και της νεότητας στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο και Zoom in European Children’s Films.

Επιπλέον, στη σειρά Εκπαιδευτικά Κείμενα των εκδόσεων του Φεστιβάλ, έρχεται να προστεθεί ένα βιβλίο του Ροβήρου Μανθούλη με τίτλο Σκιές πάνω στον άσπρο τοίχο – Ο κινηματογράφος και οι κατασκευές του, το οποίο περιλαμβάνει δύο πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα κείμενα για το μοντάζ.

Συνεχής πληροφόρηση για τις δράσεις του Φεστιβάλ Ολυμπίας θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.olympiafestival.gr, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter και για την Camera Zizanio στο camerazizanio.net και στο Facebook.

Όλες οι ταινίες του Φεστιβάλ Ολυμπίας και της Camera Zizanio θα προβάλλονται ΔΩΡΕΑΝ από τη διεύθυνση online.olympiafestival.gr με χρήση της πλατφόρμας FestivalScope/Shift72.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος