FOLLOW US: facebook twitter

22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους-19η Camera Zizanio: Ένα, δύο, τρία… πάμε!

Ημερομηνία: 29-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός
-Το Σάββατο στον Απόλλωνα η τελετή έναρξης της μεγαλύτερης γιορτής των παιδιών με τιμώμενο πρόσωπο το σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη

Με σινεφίλ παιδιά να γεμίζουν τις προβολές και τις ποικίλες εκδηλώσεις αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία τους στη δημιουργία,  το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους που φέτος γίνεται 22 χρονών, η μεγαλύτερη νεανική και παιδική κινηματογραφική γιορτή της χώρας, ξεκινά!!

Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 30/11, στις 8.30 μ.μ., στον κινηματογράφο Απόλλων, στον Πύργο, την καρδιά του Φεστιβάλ. Στην τελετή θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία animation του Αντώνη Νούσια «Βίαιη Εξίσωση» (2019), καθώς και η πρώτη ταινία του Κώστα Φέρρη, τιμώμενου σκηνοθέτη του φεστιβάλ, με τίτλο «Τα ματόκλαδά σου λάμπουν». Την Κυριακή 1/12 στις 11 πμ η εναρκτήρια προβολή του 22ου Φεστιβάλ Ολυμπίας θα είναι η συγκλονιστική ταινία «Supa Modo», ο περσινός μεγάλος νικητής της διοργάνωσης, που έχει  συγκεντρώσει περισσότερα από 50 διεθνή βραβεία. Την ίδια ώρα, στο  cine Cinema της Αμαλιάδας, εναρκτήρια ταινία θα είναι το ντοκιμαντέρ «’Οταν ο Βάγκνερ συνάντησε τις ντομάτες» της Μαριάννας Οικονόμου, ελληνική υποψηφιότητα στα Όσκαρ 2020.

Να σημειώσουμε ότι το διαγωνιστικό τμήμα Ντοκιμαντέρ (KIDS & DOCS) αποτελεί αυτοτελές τμήμα του  Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας με ξεχωριστή διεθνή κριτική επιτροπή και έχει έδρα την Αμαλιάδα. Φιλοξενείται στον υπέροχο χώρο του Cine Cinema και οι προβολές θα πραγματοποιηθούν από 1-7 Δεκεμβρίου. Ουσιαστικά, το Φεστιβάλ Ολυμπίας ουσιαστικά απαρτίζεται από τρία φεστιβάλ: Το φεστιβάλ στον Πύργο, που φιλοξενεί τα διαγωνιστικά τμήματα μυθοπλασίας και animation, την γιορτή του ντοκιμαντέρ στην Αμαλιάδα και την Camera Zizanio.

Οι σκοτεινές αίθουσες του Πύργου και της Δυτικής Ελλάδας που θα πλημμυρίσουν από παιδιά, δεν παρουσιάζουν την καθημερινότητα μέσα από ένα ροζ σύννεφο: οι ταινίες του Φεστιβάλ δεν φοβούνται να αποκαλύψουν στα παιδιά όλες τις πτυχές της αληθινής ζωής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος