FOLLOW US: facebook twitter

21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους: Μουσικά ταξίδια με τον Ορέστη Ντάντο στην Τελετή Έναρξης

Ημερομηνία: 08-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Έχοντας μόλις ολοκληρώσει τον τέταρτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο «Προσάναμμα», ο τραγουδοποιός Ορέστης Ντάντος κατεβαίνει για πρώτη φορά στον τόπο καταγωγής του, την Ηλεία, για τη έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους. Μαζί με τους Γιώργο Καρδιανό και Λεωνίδα Πετρόπουλο θα παρουσιάσουν παλιά και νέα  τραγούδια του Ορέστη στην πιο άμεση και ζεστή τους εκδοχή.

Ο Ορέστης έχει πια κατακτήσει μια αξιόλογη θέση στους τραγουδοποιούς της γενιάς του, εκφράζοντας με προσωπικό χαρακτήρα τις συγκρουσιακές συνιστώσες μιας ολόκληρης εποχής.

Έχοντας ήδη στο ενεργητικό του τρεις ολοκληρωμένους δίσκους με αγαπημένα κομμάτια όπως τα “Θα πάω όταν γουστάρω”, “Όταν γυρνάς το βράδυ απ’ τα ξενύχτια” , “Κόκκινος στρατός” και εμφανίσεις στις πιο γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας, ξεχώρισε τον Ιούνιο του 2016 ως νικητής του Jumping Fish με το τραγούδι «Aνοιχτά». Η τέταρτη δουλειά του κυκλοφόρησε τον Μάρτιο.

Ο Ορέστης καταφέρνει αβίαστα, όπως έχει γραφτεί, να αναιρεί κάθε του επιρροή σε κάθε νέο του τραγούδι. Η ιδιαίτερη χροιά της φωνής του δημιουργεί έναν χαρακτήρα ξεχωριστό και γνώριμο σε αυτούς που τον ακολουθούν χρόνια αλλά και μια αίσθηση οικειότητας σε όσους τον πρωτογνωρίζουν.

Πηγή έμπνευσής του είναι, όπως λέει, οι περιπέτειες της ίδιας του της ζωής. Ουσιαστικά είναι σαν ένα προσωπικό ημερολόγιο συναισθηματικών καταστάσεων τα τραγούδια του. Βέβαια, το στοίχημα είναι ο τρόπος με τον οποίο καταγράφεται αυτό ημερολόγιο, να αφορά δηλαδή κι άλλους και να μπορούν να ταυτιστούν μαζί του.

Ο Ορέστης, που κατάγεται από τα Λεχαινά, έρχεται λοιπόν να μας ταξιδέψει μουσικά στην τελετή έναρξης του 21ου Φεστιβάλ, μέσα από την δουλειά του, που είναι πλασμένη πάνω σε ετερόκλητα «δάνεια», με αναφορές που έχουν γκάμα από το ελληνικό έντεχνο, παραδοσιακούς ρυθμούς και όργανα έως και τις πιο παγκοσμιοποιημένες γλώσσες του ροκ ή της ποπ, hip hop αλλά και Pj Harvey και Dropkick Murphys.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος