FOLLOW US: facebook twitter

Πότε θα πάρουν τα 200 ευρώ μαθητές-φοιτητές για αγορά λαπτοπ

Ημερομηνία: 25-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα-Πώς θα γίνεται η αίτηση

Με τροπολογία που θα κατατεθεί στην Βουλή τις επόμενες ημέρες θα δοθεί το σήμα για να εκδοθεί η προκήρυξη του προγράμματος που θα δίνει voucher και επιδότηση ύψους 200 ευρώ για αγορά λάπτοπ, τάμπλετ και υπολογιστή σε μαθητές.

Επόμενο βήμα είναι η έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης και μέσα στις πρώτες ημέρες Φεβρουαρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στην οποία θα συνδέονται με κωδικούς Taxisnet οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και φοιτητές για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά tablet, laptop ή σταθερού υπολογιστή. Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν κάποια αίτηση για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα ελέγχει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα.

Σύμφωνα με τα κριτήρια που θα προβλέπονται και με τα όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή που κοστίζει παραπάνω θα συμπληρώσει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Πηγή: esos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος