FOLLOW US: facebook twitter

20 χρόνια Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχών

Ημερομηνία: 06-05-2019 | Συντάκτης:
-Από 21 έως 23 Ιουνίου σε Πύργο, Αμαλιάδα, Αρχ. Ολυμπία & Κρέστενα

21-23 Ιουνίου 2019 γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στις πόλεις του νομού Ηλείας! Αμαλιάδα, Πύργος, Αρχαία Ολυμπία και Κρέστενα έχουν μπει για τα καλά στο χορό του ευρωπαϊκού θεσμού και έχουν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για ένα άκρως μουσικό τριήμερο. Το μόνο που μένει είναι οι καλλιτέχνες να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 17 Μαΐου!

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής ωριμάζει και εξελίσσεται, ξεφεύγει από τα όρια της διοργάνωσης και δίνει το έναυσμα, την ώθηση και τα κλειδιά σε όλους, ώστε να γίνουν ενεργά μέλη αυτής.

Κάθε όνειρο θέλει να πραγματοποιηθεί, κάθε στιγμή θέλει να ζήσει, κάθε συναίσθημα να εκδηλωθεί. Ο σκοπός μας εδώ και 20 χρόνια να μπορούμε να επικοινωνούμε, να ενωνόμαστε και να ζούμε έστω και για μια στιγμή, όλοι μαζί!

Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη τη μουσική και η μουσική έχει ανάγκη τους ανθρώπους. Η μουσική είναι ο ήχος της καρδιάς μας που φτερουγίζει στο άπειρο. Είναι η γλώσσα της ψυχής μας που βρίσκει την σωτηρία της μέσα από αυτή. Είναι οι λέξεις που μας συντονίζουν. Αυτό είναι για μας. Όπως και πολλά άλλα. Όπως και τα πάντα και πάντα.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας στον κόσμο των ήχων και των λέξεων, και έτσι ρωτήσαμε να μάθουμε τι είναι για σάς η μουσική.

Είναι άραγε το «αχ» στην αρχή των τραγουδιών, το εξώφυλλο ενός δίσκου, ένα ηχείο που πάλλεται, η πενιά σου η μαγική, ένα πάρτι στον δρόμο, στην ταράτσα σου, ένα σύνθημα στο τοίχο, ένας πίνακας ζωγραφικής ή ο στίχος ενός τραγουδιού που θα ενώσει τον κόσμο;

Είναι μια ερώτηση που δεν μπορεί παρά να έχει μια ειλικρινή απάντηση.

Αλήθεια λοιπόν, τι είναι για σένα η μουσική;

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της μουσικής γιορτάζει τα 20 της χρόνια και σας καλεί να απαντήσετε με όποιο τρόπο ο καθένας θέλει:

Από τις 21 μέχρι τις 23 Ιουνίου γιορτάζουμε. Όχι στα πλαίσια μιας «κλασικής» διοργάνωσης αλλά σε αυτά ενός μεγάλου τριήμερου πάρτι με κεντρικό άξονα, τι άλλο; Τη μουσική!

Έμπνευση, χαρά, λύπη, συναισθήματα- οτιδήποτε μπορεί να δώσει και να δημιουργήσει. Όλοι μπορούμε να αποτελέσουμε κομμάτι της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής και να τη στηρίξουμε.

– Παίζεις μουσική; Ένωσε δημιουργικά την δύναμή σου και δήλωσε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής καλλιτεχνών στον παρακάτω σύνδεσμο (δηλώσεις συμμετοχής έως 17 Μαΐου):

http://www.europeanmusicday.gr/emd2019-opencall/?fbclid=IwAR2wb5GKV2TyfOgw0hOlD-BIuJP-0ZMVLEQ392ieO08QOEtgk0c6le77qHY

Διοργάνωση – Επικοινωνία

Αμαλιάδα: Μικρή Ακαδημία – Σπύρος Ζαφειρόπουλος (6973395041)

Πύργος&Αρχ. Ολυμπία:CollectivaArtenativa – ΗρώΡήγα (6974993605)

Κρέστενα: Πολιτισμός & Ευημερία – Γιάννης Σαραντόπουλος (6939789142)

Facebook

EuropeanMusicDayAmaliada

EuropeanMusicDayPyrgos

Eumusicdayolympia

EuropeanMusicDayKrestena


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος